Ivanka Trump - ny amerikansk ambassadör i Japan?

Ivanka Trump som ambassadör till Japan?? Vi får hoppas att det bara är påhittat skvaller.  Foto: Michael Vadon - Creative Commons

Ivanka Trump som ambassadör till Japan?? Vi får hoppas att det bara är påhittat skvaller.

Foto: Michael Vadon - Creative Commons

Japanbloggen brukar inte syssla med simpelt skvaller, men detta är såpass intressant att vi vill nämna det hela, helt kort. Den japanska kvällstidningen Tokyo Sports hävdar nämligen att man har information om att Ivanka Trump ska bli USAs nästa ambassadör till Japan.

Med tanke på Japans strategiska roll i östra Asien och dess roll som USAs äldsta och trognaste bundsförvant i regionen, så vill man hoppas att vi får en något mera världsvan och helst även diplomatiskt skolad amerikansk ambassadör. Fast huvudskälet till detta, om det nu är sant, är nog inte diplomati, utan att hon vill få in sina kläder och smycken på den japanska marknaden. När man ser hur Trump tänker nu inför bytet av president, så verkar det ju inte som att han inser problemet med att vara statsöverhuvud och företagare samtidigt, och det tror jag inte att dottern inser heller. Hon försökte ju pusha för sina smycken i samband med en intervju på 60 Minutes härom dagen. Man får inte utan anledning en känsla av att familjen Trump ser Donalds presidentpost som en gigantisk PR-grej mer än något annat.

Tokyo Sports är en riktigt billig kvällstidning som i princip bara innehåller sport och kändisskvaller, ofta av det mer pikanta slaget, så jag är ganska säker på att detta är något man helt enkelt bara hittat på för att sälja lösnummer till japanska män som tycker att det är sexigt med långa blondiner. Jag hoppas i alla fall att det är så.