36 år i Japan - och äventyret fortsätter

TokyoTintin.gif

Japanbloggen skrivs av Dag Klingstedt -   konsult , journalist, grafisk formgivare, föreläsare, författare, tolk och översättare, som tillbringat större delen av sin tid i Japan från augusti 1982 och framåt. Det betyder att han från första parkett åsett den period då hela världen trodde att Japan skulle gå om USA i BNP inom ett decennium, den sk bubbelepoken under 80-talets senare hälft, men också att han varit med om den relativa kräftgången sedan dess (med betoning på relativ - japanska storföretag har aldrig tjänat så mycket pengar som idag). Han har upplevt hundratals jordskalv, varav två riktigt stora, Han har varit utsatt för tyfoner och blivit hotad av japanska högerextremister. Han har arbetat med både svenska och japanska företag, myndigheter och organisationer inom vitt skilda områden, men har de senaste dryga decenniet koncentrerat sig på designvärlden. Under loppet av dessa 35 år har han också hunnit gifta sig med en japansk illustratör, kock, fotograf och skribent och med henne fått två döttrar som nu talar tre språk. 

Japan-bloggen är en blandning av allt möjligt om och från Japan, subjektivt utvalt baserat på egna erfarenheter och intresseområden. Vi hoppas att det ska vara både informativt och underhållande för läsarna.  

Vi skriver också om mat, dryck och krogkultur från Japan på Japan Gourmet Guide. Under den skylten hjälper han hitresta kockar, krögare eller bara vanliga matglada människor att hitta i den djungel av mer 800,000 fantastiska krogar vi har i Japan, allt från stjärnkrogarna till hålen i väggen du annars aldrig hittar på egen hand.

Vi tar gärna emot email med förslag, idéer och frågor som du kan skicka hit. Vi svarar i den mån vi hinner med.