Gott Nytt Apans År

Det har blivit 2016 enligt den gregorianska kalender vi använder i västvärlden. Här i Japan är det nu Heisei 28, dvs det 28:e året som kejsare Heisei regerar. Dessutom är det Apans år.

Vi skrev en del om detta med de 12 djuråren vi har här i österled i det här inlägget för två år sedan. Om du fyller 12, 24, 36, 48, 60 eller 72 (och så vidare) under 2016, så är du alltså född i Apans år. Som Apa har du följande personlighet (enligt någon på Wikipedia):

Occupying the 9th position on the Chinese Zodiac, the Monkey possesses such character traits as curiosity, mischievousness, and cleverness. Forever playful, Monkeys are the masters of practical jokes. Even though their intentions are always good, this desire to be a prankster has a tendency to create ill will and hurt feelings.
Although they are inherently intellectual and creative, Monkeys at times have trouble exhibiting these qualities. When that happens, they appear to others to be confused. But nothing could be further from the truth as Monkeys thrive on being challenged. Monkeys prefer urban life to rural, and their favorite pastime is people-watching.

Mera om kinesiska zodiaken hittar du här.

Oavsett vilket djur du råkar vara, hoppas Japanbloggen att du får ett toppenår i år!