Titta på Japan i direktsändning

När du känner för att uppleva lite av pulsen i Japan så är givetvis det bästa sättet att helt enkelt sätta sig på ett plan och flyga över. Det näst bästa är väl att försöka hitta en genuint japansk krog i Sverige där det finns japaner både bakom och framför disken. Därnäst kanske detta blogginlägg kan hjälpa till. Här nedan har ni nämligen en länk till en live-kamera i Japan som direktsänder video dygnet runt. Vill du se alla som trängs kring den stora korsningen framför stationen i Shibuya (och bli avundsjuk på dem, då många av dem är på väg till någon av de många trevliga och goda barerna och krogarna i grannskapet), så är det fritt fram när som helst (mest folk vid två- tre-tiden er svenska förmiddag, då klockan är 10, 11 på kvällen här).

Välkommen alltså till Shibuya, en av Tokyos mest aktiva stadsdelar:

Ligger du i sängen med en förkylning och har tråkigt, så kan du till exempel fördriva tiden med att botanisera bland hela 233 live-kameror över hela Japan på sajten LiveJapan.org.