Äntligen koll på slantarna i mobilen

Trots Japans moderna image, så finns det åtskilliga områden där man haltar efter. Nu får vi för första gången stenkoll på alla våra bankkonton, oavsett bank, i mobilen

Trots Japans moderna image, så finns det åtskilliga områden där man haltar efter. Nu får vi för första gången stenkoll på alla våra bankkonton, oavsett bank, i mobilen

Som sagt, Japan kan ofta vara lite väl konservativt. Det har väl en hel del att göra med begreppet "tappa ansiktet", som ju japaner är speciellt avogt inställda till. Skam är en viktig känsla här, alldeles för viktig.  

Men, kors i taket, i den mest konservativa av alla branscher, den finansiella, har vi nu efter något decenniums väntan äntligen fått möjlighet att hålla direktkontakt med våra bank- och kreditkortskonton från mobilen. Det är en ny firma vid namn Moneytree som kopplar upp dig mot upp till 30 olika japanska finansiella institutioner. Säkert och automatiskt. Dock just nu en liten väntelista för att garantera att alla får en positiv användarupplevelse under systemets inkörningstid. 

Symptomatiskt är dock att firman är igångsatt av utlänningar..  

Om du bor i Japan så har du förmodligen ett eller flera japanska bankkonton. Det är värt att titta på detta i så fall (enbart på iPhone i dagsläget; en Android-version väntas i Q4).

Mera info här!