OS Tokyo 2020 - biljettinformation släppt

Jesse Owens tog fyra guld i OS i Berlin 1936 och klämde till Hitlers teorier om den ariska rasens överlägsenhet. Om två år är det OS i Tokyo för andra gången.

Jesse Owens tog fyra guld i OS i Berlin 1936 och klämde till Hitlers teorier om den ariska rasens överlägsenhet. Om två år är det OS i Tokyo för andra gången.

Igår släpptes information om biljetter till OS 2020 i Tokyo. Inga biljetter är ännu till salu, men då information om återförsäljare för varje land ska släppas våren 2019, så kan man förmoda att man då kan börja köpa biljetter.
Biljetterna till invignings- och avslutningsceremonierna är de allra dyraste: från 12,000 till 300,000 yen (ca 25,000 kr)! Till själva tävlingarna får man plats för från 2,500 yen upp till 130,000 yen. Intressant nog (men detta är kanske tradition sedan länge?) så har de tävlingar där Japan har en hyfsad chans att nå medaljplats ett högre biljettpris.

Du kan läsa mera om biljettpriserna här, och tävlingsschemat finner du här (med reservation för ändringar).