Japanska nationella helgdagar 2018

I vissa fall sammanfaller helgdagarna med gamla traditioner som man firar med dans och musik.  Foto: Public Domain

I vissa fall sammanfaller helgdagarna med gamla traditioner som man firar med dans och musik.

Foto: Public Domain

Då vi bytt år så är det givetvis hög tid att uppdatera förteckningen över japanska nationella helgdagar. De kan vara både en pina och en befrielse; en pina för den som reser hit på en kortare resa och då hittar den butik eller krog man tänkt besöka stängd på grund av högtiden, och en befrielse för att många kanske stannar hemma eller åker ut ur stan på ledigheten så att Tokyo för en gångs skull känns lite luftigt och avslappnat.

Här har ni en förteckning över 2018 års helgdagar. Tänk på att när helgdagen infaller på en söndag, så brukar man numera få kompledigt påföljande måndag.