Fetare japaner blir ny marknad

Ny specialtidning för den något rundlätte japanske mannen - Mr Babe.

Ny specialtidning för den något rundlätte japanske mannen - Mr Babe.

Japaner, som med undantag för sumo-brottare var smala som stickor för 30 år sedan, börjar nu växa på bredden med allt större fart. Ändrade matvanor med mera västerländsk mat, ökad stress och ingen tid för idrott brukar förklaringen heta. Oavsett orsakerna, så är det nu ett faktum att ungefär 30% av männen har ett BMI över 25. 

Härom veckan kom första numret av Mr Babe, en tidning som riktar sig till överviktiga män i 30-årsåldern och uppåt. Meningen är att försöka ge män med en rundare figur råd och tips kring klädval och personlig grooming för att hjälpa dem att stärka sitt självförtroende.

På första numrets omslag ser vi den ständigt något korpulente skådespelaren Jack Black tillsammans med tidningens motto "Love & Large". 

De lite rundare damerna har en egen tidning sedan ett par år.

Man kan undra om tidskrifter av det här slaget ökar eller kanske snarare minskar de överviktiga männens självkänsla? "Du är fet, men det gör ingenting - köp bara vår tidning så kommer det att kännas bättre!".. Hmm, jag vet inte riktigt..

Japanska kvinnor med några extra kilon har redan sedan ett par år en egen tidning - La Farfa. 

Upplagesiffrorna har vi inte hittat någonstans, så det är svårt att veta om konceptet verkligen fungerar, men då La Farfa funnits i två år så betyder det nog att den i alla fall inte går med förlust.