Tips för dig som reser till Japan med barn

Det är alltid kul att hitta bra bloggar om ämnen man tycker om att läsa om. Resor är givetvis ett sådant ämne, och härom dagen fann vi en blogg från Australien som bara handlar om resande - Y Travel Blog. Det är en mycket omfattande blogg som jag misstänker är ett heltidsjobb för det par som skriver om sin familjs resande. Det finns gott om tips och länkar till andra nyttiga sajter för dig som vill komponera dina resor på ekonomiska och vettiga sätt.

Det inlägg vi vill peka särskilt på idag handlar om familjens resa till Japan förra hösten. Med tanke på att det finns fem ganska små barn i familjen, så kan man förstå att man ville planera väl, vilket man också gjorde. Ni får en detaljerad bild av deras korta, intensiva och uppenbarligt roliga (för hela familjen) resa till Tokyo, Osaka och Nara.  Bara en sak som måste klargöras. Det står längst ned att man ska stå till höger i rulltrappor. Detta gäller i Kansai, dvs Osaka, Kyoto, Nara och Kobe och däromkring. Det är motsatsen som gäller i Tokyo eller andra orter längre norrut.

Några andra råd för resande barnfamiljer har ni här och här.