Tack för alla klicken!

Som ni ser så har det inte varit några annonser här på Japanbloggen några dagar. Det beror på att Googles algoritmer (och även kanske någon kolbaserad varelse, det är svårt att veta) befunnit bloggen vara i strid med någon eller några av deras många regler. Det intressanta är att man inte får veta exakt vad det är man gjort fel. Det kan de absolut inte diskutera, eftersom det skulle kunna avslöja detaljer om deras "upphovsrättskyddade system". Det finns en slags "överklagningsprocess", men den består egentligen bara av att man får skicka in ett mail och säga att "ja, det här eller det här kanske jag gjort fel; räcker det om jag tar bort något, eller vad ska jag göra?" varpå de återigen säger att man är dum och överklagan avslås utan möjlighet till vidare överklagan. Dessutom, och nu blir det ännu mera lite åt det där "evil"-hållet som Google alltid ivrigt påstår att de aldrig pysslar med själva, så meddelar man att om man som utgivare av en blogg en gång brutit mot deras regler (på ett sätt man inte får veta), så får samme publicist aldrig mer chansen att ansöka om ett Google Adsense-konto! Inte ens "three strikes and you're out", med andra ord. Livstidsstraff på en gång.

En av de regler man har, som är alldeles särdeles intressant, är att man kan få sitt Adsense-konto avstängt om någon sajt som inte uppfyller Googles (annonsörers) krav på t ex anständighet länkar till din blogg! Är det meningen att man ska kunna kontrollera hur andra, oftast vilt främmande människor, länkar till ens blogg? Givetvis en omöjlighet. Jag har fått en del läsare nästan varje dag från en sajt i Sverige som riktar sig till alla som inte har en "normal" sexuell läggning (orsakad av mitt inlägg om en plastpryl för ansiktsgymnastik som vid första anblicken såg ut att vara något mera "kinky"), och det kan vara en möjlig orsak till det hela.. Tack alla ni som kommer hit, säger jag, oavsett vilken sajt ni kommer via, och oavsett om ni tänder på gummibrudar eller inte!!

Det är ju tydligt att Google sitter i knäna på sina annonsörer, som ju i alla tider kunnat påverka innehåll i annonsfinansierad media. Jag är givetvis inte alls förvånad då det handlar om ett amerikanskt företag som arbetar i ett klimat där den stora pengen och de många advokaterna styrt det mesta som går att styra ganska länge; jag är väl istället lite skamsen att jag inte insåg spelets regler.

Jag ville skriva ovanstående för att dels påpeka för alla existerande och blivande bloggare i läsekretsen att det gäller att hålla tungan rätt i mun om man villvara med i Googles annonsbusiness; ja, extra exakt rätt i mun, då man ju alltså inte får veta exakt vad det är som kan orsaka en utsparkning.  Satsa på de säkra korten - skriv om mode och kosmetika, t ex.. Skriv okritiskt om alla produkter som annonsörer vill sälja till din läsekrets.

För min del känns det ganska skönt att slippa ha tankepolisen svävande bakom skärmen. 

Vi får väl se om jag hittar någon annat sätt att få in några sekiner på bloggandet. Tack för alla klicken så länge!  Och Japanbloggen fortsätter givetvis, även utan annonser!