Hej till alla Norran-läsare

Igår stod det att läsa om Japanbloggen och Japan Gourmet Guide i Norra Västerbotten, det stora lokala nyhetsorganet i Skellefteå med omnejd. Mina gamla hemtrakter, med andra ord. Det blev en klar spik i besökarstatistiken, och jag vill här tacka och hälsa alla gamla grannar välkomna till dessa spalter. Hoppas att ni hittar något intressant att läsa och begrunda!

Apropå Norrland, så är ju norrlänningen en entusiastiskt paltätande varelse. Senast i morgon ska vi på Japan Gourmet Guide berätta om asiatiska kroppkakor! Jodå, sånt finns. De är annorlunda både vad gäller tillagning och smak, men de är ändå kroppkakan besläktad i grund och botten. Fascinerande att två likartade maträtter kan komma till helt oberoende av varandra (så vitt jag kan förstå) på var sin sida av jordklotet. Kolla in i morgon!