• Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
Ska man åka tåg en längre sträcka under Japan-vistelsen, så är ett Japan Rail Pass ett måste.Foto: Tikisada via Pixabay

Ska man åka tåg en längre sträcka under Japan-vistelsen, så är ett Japan Rail Pass ett måste.

Foto: Tikisada via Pixabay

Snart möjligt att köpa Japan Rail Pass direkt från Japan Railways

Ska man åka tåg en längre sträcka under Japan-vistelsen, så är ett Japan Rail Pass ett måste.Foto: Tikisada via Pixabay

Ska man åka tåg en längre sträcka under Japan-vistelsen, så är ett Japan Rail Pass ett måste.

Foto: Tikisada via Pixabay

Japan Rail Group meddelar att man nu valt att träda in i nutiden genom att från och med i sommar erbjuda alla möjligheten att kunna köpa Japan Rail Pass, kortet som ger dig obegränsad färd under en, två eller tre veckor på alla JR-tåg utom den allra snabbaste varianten av Shinkansen, på nätet.

Detta blir möjligt via denna sajt, som dock ännu inte är aktiv.

Korten måste hämtas upp i Japan senast en månad efter inköpet.

Vi uppdaterar detta så snart vi ser att man accepterar köp över nätet, förmodligen i slutet av maj.

Tagged with Resor, Tåg, Tips.

February 20, 2020 by Dag Klingstedt.
  • February 20, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Tåg
  • Tips
真空パック - 35.jpg

Misono - restaurangen där teppanyaki föddes

真空パック - 35.jpg

Intresset för wagyu, det speciella och högt skattade japanska nötköttet, har aldrig varit större än idag. Faktum är att exporten av wagyu ökat niofaldigt räknat i pengar och åttafaldigt räknat i volym under det senaste decenniet. För oss här på JGG finns det ett närliggande bevis för ett förvånansvärt stort intresse från våra läsare och kunder, då vårt överlägset mest lästa inlägg heter "Allt du behöver veta om wagyu och Kobe-kött".

Ute i världen har Kobe Beef varit ett välkänt begrepp långt innan wagyu blev allmänt bekant, så det har ofta använts som en synonym för allt wagyu-kött. Som vi berättat tidigare, så är Kobe-köttet inte något som är separat från wagyu, utan snarare ett uppfödningsområde - Kobe är huvudstaden i prefekturen Hyogo - och ett varumärke bland andra i wagyu-familjen. Orsaken till att just Kobe fått ett speciellt renommé i utlandet som inte delas av andra landsändar i Japan, är till stor del det faktum att den tillagningsmetod som benämns teppanyaki uppfanns här.

Foto: Misono

Foto: Misono

Shigeji Fujioka - Misonos grundare - under de första åren efter kriget.Foto: Misono

Shigeji Fujioka - Misonos grundare - under de första åren efter kriget.

Foto: Misono

Teppanyaki, ordagrant "stålplåtsstekning", fanns faktiskt innan begreppet existerade i samband med wagyu. Shigeji Fujioka, grundaren av teppanyaki-kedjan Misono, hade en okonomiyaki-restaurang i Kobe före kriget där han använde stålplåtar han hade räddat från skrotade fartyg, och när kriget var över och Japan inhyste en stor amerikansk ockupationsarmé med många köttälskande unga män, kom han på att man ju kunde steka kött på samma plåt, ett kött som redan sedan tidigare var populärt bland utländska besökare i hamnstaden Kobe. Detta var innan den stora japanska massan hade blivit lika köttätande som man är idag, så man kan utan tvekan hävda att denna japanska paradrätt inte hade blivit lika stor lika snabbt utan det utländska inflytandet. Teppanyaki innefattar inte bara nötkött, utan allt man steker på den stora hällen; okonomiyaki och monjayaki (som dock har sina egna specialkrogar utan wagyu på menyn), skaldjur, grönsaker och ibland även efterrätter (tunn pannkaka med flamberad glass, t ex).

Wagyu - A4-klassat under och A5-klassat ovanpå.

Wagyu - A4-klassat under och A5-klassat ovanpå.

Kobe-gyu, wagyu-köttet från Hyogo, kommer till 100% från den boskap som kallas Tajima. Det handlar om "kuroge wagyu", dvs svarthårig japansk nötkreatur, som får enbart torrskaffning till föda, mestadels majs och spannmål. Man anser nämligen att rått gräs ger köttet en mindre angenäm doft och smak. A4- och A5-rankat kött från Hyogo brukar normalt slaktas innan djuren blivit 24 månader gamla, då man menar att köttets smak har sin optimala nivå just före två års ålder.

ginza.jpeg kobe.jpeg kyoto.jpeg osaka.jpeg shinjuku.jpeg

Misono har idag fem restauranger; förutom hemmabasen i Kobe har man även utposter i Osaka, Kyoto och i Tokyos Ginza- och Shinjuku-distrikt (fotona i karusellen här ovan är Misonos egna). Även om man har sitt ursprung i Kobe, så väljer man faktiskt ut sitt kött från flera regioner i Japan. Köttet har i princip inga säsonger, men det har ju däremot både fisk, skaldjur, grönsaker och frukt, så vad gäller allt utom köttet så följer Misono strikt de begränsningar som årstiderna och regionerna sätter när det gäller val av råvaror. Resultatet är optimerade smaker. När vi äter en kväll på kedjans Ginza-filial, så är köttet från Kobe (A4) medan hummern kommer från Ise, den gula löken från Awajishima (en ö mellan Kobe och Shikoku), vitlöken från Aomori och riset från Niigata. Vad gäller drycker, så finns i princip allt man kan önska sig; öl, sake eller fina viner. Då en typisk teppanyaki-måltid brukar innehålla både skaldjur och kött, så kan det sitta fint med ett torrt vitt vin eller en torr sake till att börja med och sedan ett trevligt rött till köttet. Då smaksättningen faktiskt kan beskrivas mera västerländsk än japansk - oftast bara salt, peppar och vitlök - så fungerar det ur vår synvinkel faktiskt minst lika bra med vin som med sake.

Foto: Misono

Foto: Misono

Vi har besökt Misono i Shinjuku ett antal gånger så den här gången valde vi att besöka deras restaurang i flotta Ginza istället. Restaurangen ligger bara en minut från t-banestationen i Ginza.

Så här kan en måltid på Misono se ut:

pilgrimsmussla-klar.jpeg

Det hela börjar med pilgrimsmussla med shungiku - kranskrage på svenska. Lite liknande vattenkrasse. Musslorna är av en kvalitet som man utan problem kan äta råa, och allt är enbart kryddat med salt och peppar och lite citron på musslorna.

hummer_klar.jpeg

Den japanska hummern Ise-ebi, som faktiskt betyder “räka från Ise”, anländer sedan. Köttet i sig är mycket smakligt med bara lite salt, men här steks det dessutom i en blandning av hummersmöret och vanligt smör. Huvud och ben sparas för att ge mersmak åt misosoppan på slutet.

greens.jpeg

Härnäst får vi en serie grönsaker: sötpotatis, gul lök, spenat och shiitake. Återigen ytterst lätt kryddat med salt och peppar, fast vi får också en skål med soja och karashi, den starka och goda japanska senapen som vi kan använda om vi vill.

misono_uncooked.jpg
stek01.jpeg
misono_ytstekt.jpg

En tjockt skuren skiva A4-klassad högrev steks hel, först ovanpå ett rejält lager skivad vitlök. Tanken är att köttets fett ska smaksätta vitlöken, och det gör den med besked; bland den godaste stekta vitlök vi smakat. Efter ytstekningen skär man upp det hela i små munsbitar som men sedan steker runtom enligt kundens önskemål (vi hävdar bestämt att rare eller medium-rare är att föredra; att steka köttet well-done är ett helgerån). Här kan man också välja ett litet dopp i soja/senapsblandningen, men det är faktiskt mer än tillräckligt gott med bara salt och peppar.

stek03.jpg

Efter en liten enkel pausrätt med stekta böngroddar så kommer den klassiska shime, dvs “avslutningen”, som brukar innebär ris och soppa (eller nudlar på vissa typer av krogar). Här tar man en del av den stekta vitlöken och ytfettet på köttet som man knaperstekt och blandar detta med stekt ris. Till detta en mycket god misosoppa med, som sagt, huvud och ben från hummern. Därtill klassiska inlagda grönsaker. Enkelt men fantastiskt gott.

shime.jpeg

Efterrätten är en tredelad läckerhet med färsk melon, vaniljglass och en liten bit tiramisu; allt mycket gott och symbiotiskt i smakerna. En av de bäst balanserade tiramisu vi ätit, faktiskt; de tenderar att vara för söta ur vår mening, men denna var perfekt.

dessert.jpeg

Sammanfattningsvis så är intrycket av de suveräna råvarorna det som sitter fast i minnet allra starkast. Deras kvalitet gör att tillagning och smaksättning kan hållas på en nästan extremt minimalistisk nivå. Snabbt, till synes mycket enkelt och väldigt, väldigt välsmakande.

Här hittar du adresser och telefonnummer till alla fem restaurangerna i Misono-kedjan plus menyer och annan information du behöver om du vill besöka Misono när du åker till Japan. Man är van vid utländska gäster (uppskattningsvis hälften av gästerna har varit icke-japaner när vi varit där) och man har menyer på engelska.

Här hittar du alla inlägg här på JGGs blogg om wagyu.

Detta inlägg är sponsrat. Alla foton där inget annat anges är JGGs egna.

Tagged with Restauranger, Wagyu, Teppanyaki.

February 19, 2020 by Dag Klingstedt.
  • February 19, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Restauranger
  • Wagyu
  • Teppanyaki
Japaner har oftast ansiktsmask av en av två anledningar, antingen för att man själv är förkyld eller för att man lider av pollenallergi. Nu har man det också för att skydda sig och andra från coronaviruset.Foto: Zhipeng Ya via Unsplash

Japaner har oftast ansiktsmask av en av två anledningar, antingen för att man själv är förkyld eller för att man lider av pollenallergi. Nu har man det också för att skydda sig och andra från coronaviruset.

Foto: Zhipeng Ya via Unsplash

Coronaviruset och Japan

Japaner har oftast ansiktsmask av en av två anledningar, antingen för att man själv är förkyld eller för att man lider av pollenallergi. Nu har man det också för att skydda sig och andra från coronaviruset.Foto: Zhipeng Ya via Unsplash

Japaner har oftast ansiktsmask av en av två anledningar, antingen för att man själv är förkyld eller för att man lider av pollenallergi. Nu har man det också för att skydda sig och andra från coronaviruset.

Foto: Zhipeng Ya via Unsplash

Vi har senaste veckan fått ett antal mail och telefonsamtal från svenskar som undrar om det är säkert att åka till Japan nu när det finns personer i landet som smittats av coronaviruset. Det är givetvis en personlig övervägning så jag vill inte råda någon till att göra det ena eller det andra, men jag vill här berätta om hur läget ser ut här och nu.

Influensan bröt ut i staden Wuhan i Hubei-provinsen i Kina, en stad ca 70 mil väster om Shanghai. I Kina har man nu registrerat 24,324 smittofall. Dödstalet är 490, alla i Hubei-provinsen. Då de närmast omkringliggande länderna av naturliga skäl har det största antalet resenärer till och besökare från Kina, så är det där smittan fått den största spridningen utanför landet. Vi har idag 20 bekräftade smittofall i Japan, där alla är personer som varit i kontakt med personer från Wuhan; de två fall där personer smittats inom Japans gränser handlar om en busschaufför och en turguide som körde runt med en busslast kineser från den nämnda regionen. Det är faktiskt ett anmärkningsvärt lågt antal, med tanke på det myckna resandet mellan länderna. Inga dödsfall i Japan, och det har hittills rapporterats om endast två dödsfall utanför Kina, ett i Hong Kong och ett i Filippinerna.

En stor fördel Japan har i sammanhanget är att det är ett örike med gränser som är relativt lätta att kontrollera. Man kontrollerar nu alla som anländer till landet, även de som inte kommer från Kina (man kontrollerar de anländandes kroppsvärme via automatiska metoder, så det är inget bökigt). Sedan har man begränsat flyg och kryssningsfartyg till och från Kina. Alla gruppresor är i princip stoppade tills vidare. Alla japaner som vistades i Wuhan har flugits hem eller är på väg hem i dagarna. Dessa undergår en rigorös kontroll.

Japanerna är ju generellt måna om att följa regler och dessutom livrädda för att bli sjuka och inte kunna arbeta, så man är mycket noga med personlig hygien. Många bär ansiktsmask och har en flaska eller våtservetter med handsprit i väskan. Många krogar och butiker har ställt upp en flaska med handsprit som alla kan använda (något som för övrigt förekommer på många ställen även utan influensavirus i omlopp).

Den enda känsla av panik som jag upplever i Japan är det som de turistberoende näringarna erfar. Då vi är mitt i den stora kinesiska turistsäsongen i och med det kinesiska nyåret, tappar nu varuhus, butiker, restauranger, hotell och allt annat turismrelaterat några miljarder svenska kronor när de frikostigt spenderande kineserna till största delen uteblir.

Vi kommer att uppdatera den här sidan när situationen förändras åt något håll.

Världshälsoorganisationen WHO har här en sida med allmänna råd i ett läge som detta, råd som man faktiskt har nytta av att tänka på i största allmänhet.

Och här en sida från Krisinformation.se.

Svenska UD har inget att anföra mot resande till Japan (däremot avråder man bestämt resande till Hubei-provinsen i Kina). Svenska ambassaden i Tokyo säger bara “Ambassaden rekommenderar svenska medborgare i Japan att följa händelseutvecklingen och lokala myndigheters anvisningar.”

UPPDATERING 2020-02-07

Sedan ett par dagar är ett kryssningsfartyg satt i karantän utanför Yokohama. På detta skepp har man nu 61 smittade individer. På japanska landbacken är det 21 rapporterade fall fram t o m idag.

UPPDATERING 2020-02-20

Japanska hälsoministeriet meddelar att två passagerare på det karantänbelagda kryssningsfartyget, en man och en kvinna i 80-årsåldern, har avlidit efter en tids sjukdom efter att ha testat positiva till det nya coronaviruset.

Många större företag, däribland NEC, Sony och Softbank, har anmodat sina anställda att om möjligt jobba hemifrån alternativt undvika rusningstid i resorna till och från jobbet, då tågen då är extremt fulla med förhöjd smittorisk. Om ni är i Japan, och framför allt då i storstäderna, så är det nog tillrådligt att undvika att resa i rusningstid (något jag för övrigt rekommenderar oavsett influensatider eller inte).

Tagged with Resor.

February 5, 2020 by Dag Klingstedt.
  • February 5, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Resor

Tokyo är världens bästa resmål i svenska Vagabond

Svenska resetidningen Vagabond har korat Tokyo till årets bästa destination.. Inget att förvånas över för våra läsare, kan jag tro, men väldigt trevligt ändå!

I den aktuella papperstidningen står det inte så mycket om Tokyo, men man har samlat ett antal artiklar i ämnet här.

Tagged with Resor.

January 29, 2020 by Dag Klingstedt.
  • January 29, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Resor
Körsbärsblommor kan beskådas över nästan hela Japan under perioden slutet av mars till början av maj. Här i Asakusa i östra Tokyo.Foto: Yu Kato via Unsplash (Public Domain)

Körsbärsblommor kan beskådas över nästan hela Japan under perioden slutet av mars till början av maj. Här i Asakusa i östra Tokyo.

Foto: Yu Kato via Unsplash (Public Domain)

Japansk körsbärsblomningsprognos 2020

Körsbärsblommor kan beskådas över nästan hela Japan under perioden slutet av mars till början av maj. Här i Asakusa i östra Tokyo.Foto: Yu Kato via Unsplash (Public Domain)

Körsbärsblommor kan beskådas över nästan hela Japan under perioden slutet av mars till början av maj. Här i Asakusa i östra Tokyo.

Foto: Yu Kato via Unsplash (Public Domain)

För den som vill njuta av prakten under körsbärsblomningen har vi här en länk till årets prognos för var och när blomningen sker i Japan.

Körsbärsblomningsperioden är en populär reseperiod för japaner som har tid och råd att åka till speciellt vackra områden, och det är givetvis också populärt bland de många hitresta från övriga Asien, så det är nog bra att boka flyg och hotell hyfsat tidigt.

Och varför inte passa på att boka in en gourmetguidningstur också!

Tagged with Evenemang, Resor.

January 19, 2020 by Dag Klingstedt.
  • January 19, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Evenemang
  • Resor
Hitrest familj i Sensoji - Tokyos äldsta tempel.Foto: Said Karlsson

Hitrest familj i Sensoji - Tokyos äldsta tempel.

Foto: Said Karlsson

Bli professionellt fotograferad under Japan-resan

Hitrest familj i Sensoji - Tokyos äldsta tempel.Foto: Said Karlsson

Hitrest familj i Sensoji - Tokyos äldsta tempel.

Foto: Said Karlsson

Här nere till vänster ser ni en ny länk som går till Said Karlssons webbsajt. Said är en svensk professionell fotograf som har bott och arbetat i Japan i ett drygt decennium, och en del av hans arbete handlar om att ta hand om hitresta som vill ha några fina fotografiska minnen från Japanresan. Istället för att be någon förbipasserande japan ta ett hastigt kort på er, har ni här en garanti för att få bildminnen utöver det vanliga, där både ni och den japanska miljön kommer till sin rätt.

Titta in på Saids portfolio så förstår ni vad ni kan få ut av att utnyttja hans tjänster när ni besöker Japan.

Said Karlsson, fotograferandes i japansk skogsmiljö.

Said Karlsson, fotograferandes i japansk skogsmiljö.

Tagged with Diverse.

January 9, 2020 by Dag Klingstedt.
  • January 9, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Diverse
2020_gottnytt.jpg

Välkomna till Råttans År

2020_gottnytt.jpg

Det har nu blivit 2020 i både Japan och Sverige. Detta skrivs vid 14-tiden den 1/1 och vi har strålande solsken och termometern visar nio plusgrader. Det är givetvis ledig dag, och de flesta butiker och privatägda krogar håller stängt. Jourbutikerna och kedjekrogarna kör dock i princip som vanligt.

2020 är Råttans År i den kinesiska zodiaken, det första djuret i den tolvårsperiod som omfattar "ett varv". Har man kört fem varv, dvs fem gånger tolv, så fyller man sextio och man räknas då ha levt ett fullt liv (det var ju ganska få som levde till 60 när detta system hittades på).

Myten säger att "jade-kejsaren" bestämde vilka djur som skulle få ingå i zodiaken och ordningen skulle bestämmas av den ordning djuren anlände till den fest som kejsaren skulle hålla. Råttan bad oxen om lift till festen, och när man anlände så hoppade råttan ned från Oxen och sprang före och blev därför första djuret i zodiaken.

Turordningen ser ut så här i sin helhet: Råttan, Oxen, Tigern, Kaninen, Draken, Ormen, Hästen, Geten, Apan, Tuppen, Hunden och Grisen (Vildsvinet i Japan). Råttan ses som en symbol för rikedom, överflöd och lyckade barnfödslar. Är man född i Råttans År, så sägs det att man är optimistisk och energisk och generellt omtyckt.

Är du född 1948, 1960, 1972, 1984, 1996 eller 2008 är du "en råtta".

Japanbloggen önskar dig och de dina ett riktigt gott nytt år!

Tagged with Helgdagar.

January 1, 2020 by Dag Klingstedt.
  • January 1, 2020
  • Dag Klingstedt
  • Helgdagar
Foto: Japan Airlines

Foto: Japan Airlines

50,000 gratisbiljetter från JAL nästa sommar

Foto: Japan Airlines

Foto: Japan Airlines

JAL - Japan Airlines - har meddelat att man kommer att ge bort 50,000 t-o-r-biljetter till några inrikesdestinationer mellan juli och september 2020.

Det finns några villkor, dock. Man måste vara bosatt utanför Japan och vara antingen utlänning eller japan som är bosatt utomlands med relevant visum i landet ifråga och man måste vara medlem i JAL Mileage Bank, bolagets bonussystem.

Om man ansöker om en biljett, vilket man kommer att kunna göra i februari, så kommer man att kunna åka till en av fyra olika destinationer, men man kommer inte att få välja vilken, och det är max fyra personer som får ingå i en och samma ansökning.

Man skriver inget om att man måste åka till Japan på ett JAL-plan, men låt mig säga att det skulle förvåna mig om detta inte var fallet.

Här kan du läsa om det hela. JAL lovar att mera information kommer i början av januari.

Tagged with Resor, Flyg.

December 29, 2019 by Dag Klingstedt.
  • December 29, 2019
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Flyg
Newer
Older

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

OM JAPAN FRÅN JAPAN PÅ SVENSKA

Efter drygt 40 år i och med Japan berättar vi här om allt som gör Japan till ett av världens mest fascinerande länder. Allmänna råd och tips, resor, platser, människor, upplevelser, design, teknik och lite ekonomi och politik.

NU 1169 INLÄGG

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
jgg-reklambanér_sushi.jpeg
paypal_support.jpg

Klicka för mera information!

help_japan_coronaversion.jpg
saidkarlsson.jpg
  • Arkitektur (1)
  • Bo i Japan (1)
  • Byggnadsindustri (1)
  • Miljö (1)
  • Mode (1)
  • Sverige i Japan (1)
  • Sötsaker (1)
  • Teppanyaki (1)
  • Tyfoner (1)
  • Wagyu (1)
  • YouTube (1)
  • video (1)
  • Diverse (2)
  • Audio (2)
  • Kina (2)
  • Kuriosa (2)
  • Kärnkraft (2)
  • Natur (2)
  • Nöjen (2)
  • Personligheter (2)
  • covid (2)
  • kawaii (2)
  • resor (2)
  • Affärskoncept (3)
  • Länkar (3)
  • DIverse (4)
  • Guider (4)
  • Japanska egenheter (4)
  • Krångliga Japan (4)
  • Restauranger (4)
  • Traditioner (5)
  • Anime (6)
  • Helgdagar (6)
  • Idrott (6)
  • Mobiltelefoni (6)
  • Shopping (6)
  • Appar (7)
  • Klimat (7)
  • Media (7)
  • Spel (7)
  • Japan-fakta (9)
  • Japanska favoritkrogar (9)
  • Trender (9)
  • 10 saker (11)
  • Ekonomi (11)
  • Tokyo (11)
  • Väder (11)
  • Kommunikationer (12)
  • Unika Japan (13)
  • Historia (14)
  • Skoj (15)
  • Hotell (16)
  • Pryl-Japan (18)
  • Japanska Designklassiker (19)
  • Sport (20)
  • Språk (20)
  • Tåg (20)
  • Japanbloggen (21)
  • Naturkatastrofer (24)
  • Evenemang (28)
  • Flyg (31)
  • Kultur (32)
  • Prylar (34)
  • Hälsa (35)
  • Reklam (37)
  • Motor (39)
  • Politik (43)
  • Covid-19 (46)
  • Video (59)
  • Tips (61)
  • Popkultur (68)
  • Kvinnor och män (83)
  • Design (114)
  • Teknik (116)
  • Mat och Dryck (120)
  • Diverse (132)
  • Affärer - Industri (167)
  • Samhälle (214)
  • Resor (299)
Currency Converter

 

Senaste inläggen

Bloggen
Osaka - trendigaste destinationen 2025 enligt TripAdvisor
about a month ago
OSAKA WORLD EXPO 2025 - årets största japanska evenemang
about a month ago
Ny Shinkansen med brittisk inredning
about a month ago
Hanami-säsongen är nu i full sving i stora delar av Japan
about a month ago
Nytt rekord: 651 miljoner hotellnätter i Japan 2024!
about 2 months ago
Aprilväder i början av mars
about 2 months ago
Japanska egenheter #4: Bilparkering
about 2 months ago
Japanska egenheter #3: (Nästan) inget snattande
about 2 months ago
Japanska egenheter #2 : Cyklar
about 2 months ago
Japanska egenheter #1: I Japan kan siffror bli ord
about 3 months ago
Varför inte sova på en billig nattbuss istället för på ett betydligt dyrare hotell?
about 3 months ago
Körsbärsblomning 2025
about 3 months ago
Nytt besöksrekord för 2024 - nästan 37 miljoner.
about 3 months ago
Uppdatering av Japanska Pengar
about 4 months ago
God Jul från ett snöfritt Tokyo
about 4 months ago
Honda och Nissan diskuterar en sammanslagning
about 4 months ago
Shinkansen - 60 år!
about 5 months ago
Japan - tåglandet över alla andra
about 5 months ago
Nya rekord i resandet till Japan - flygtrafiken är back in business
about 5 months ago
Rekordmånga kvinnor invalda till riksdagen i söndags
about 6 months ago
  • Affärer - Industri
  • Covid-19
  • Design
  • Diverse
  • Evenemang
  • Flyg
  • Hälsa
  • Japanbloggen
  • Kultur
  • Kvinnor och män
  • Mat och Dryck
  • Motor
  • Naturkatastrofer
  • Politik
  • Popkultur
  • Prylar
  • Reklam
  • Resor
  • Samhälle
  • Sport
  • Teknik
  • Tips
  • Video

twitter
linkedin
pinterest
facebook-unauth

Copyright, if not otherwise indicated, KOYA Co., Ltd. Powered by Squarespace 7.