• Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
destinationoftheyear2018.jpg

Japan valt till årets bästa resedestination

destinationoftheyear2018.jpg

Amerikanska Travel & Leisure är en av världens största resetidskrifter med 4,8 miljoner läsare enligt egen uppgift. Tidningen har valt Japan som 2018 års bästa resedestination.

Så här skriver man:

The Land of the Rising Sun is the world’s fastest-growing travel destination, and it’s not hard to see why. It has the electric energy of Tokyo and the enduring beauty of Kyoto. The country’s ancient customs continue to fascinate, and its chefs approach their trade with a precision and creative spirit that yields unforgettable culinary experiences. Its landscape, from magisterial mountain ranges to an enchanting inland sea, rivals any in the world. Its museums are meccas for art lovers, and its architects are imagining the future of design in daring ways. Best of all, from historic urban shrines to forest trails to understated hotels, Japan offers a sense of serenity that is harder than ever to find today.

Ganska bra sammanfattat, vill vi tycka. En sak som fattas i beskrivningen är kanske det faktum att Japan är nördarnas himmelrike, framför allt vad gäller anime, manga, spel och därtill intimt kopplade cosplay. Sedan kanske man ska ta "serenity" med en nypa salt; det handlar givetvis om var man befinner sig.. Shibuya en lördagskväll är knappast något som kan beskrivas som "stillhet"..

Här är några blandade scenerier man stöter på i detta mångfacetterade land:

Stor-Tokyo, med sina 38 miljoner invånare, är världens största stadsbygge. Dynamiskt och komplext och något som man svårligen tröttnar på om man vill känna stadens puls.Foto: Public Domain

Stor-Tokyo, med sina 38 miljoner invånare, är världens största stadsbygge. Dynamiskt och komplext och något som man svårligen tröttnar på om man vill känna stadens puls.

Foto: Public Domain

Akihabara - “Electric Town”; från att ha varit elektronikbyggarnas Mekka är det numera minst lika mycket ett nördarnas himmelrike vad gäller anime, cosplay, maid cafés och annat nörderi.Foto: Public Domain

Akihabara - “Electric Town”; från att ha varit elektronikbyggarnas Mekka är det numera minst lika mycket ett nördarnas himmelrike vad gäller anime, cosplay, maid cafés och annat nörderi.

Foto: Public Domain

Shibuya - från att ha varit relativt “gubbigt” för 30-40 år sedan är denna stadsdel nu ung och pulserande. Undvik fredag/lördagkväll om du ogillar stora folksamlingar.Foto: Public Domain

Shibuya - från att ha varit relativt “gubbigt” för 30-40 år sedan är denna stadsdel nu ung och pulserande. Undvik fredag/lördagkväll om du ogillar stora folksamlingar.

Foto: Public Domain

Våren med sina persiko- och körsbärsblomningar är en fin tid. Början av april är tiden som gäller om man är i Tokyo-trakten.Foto: Public Domain

Våren med sina persiko- och körsbärsblomningar är en fin tid. Början av april är tiden som gäller om man är i Tokyo-trakten.

Foto: Public Domain

Gundam - den tecknade figur som inledde en stark trend som fortfarande är i högform; inspirationen bakom t ex Pacific Rim-filmerna.Foto: Public Domain

Gundam - den tecknade figur som inledde en stark trend som fortfarande är i högform; inspirationen bakom t ex Pacific Rim-filmerna.

Foto: Public Domain

Den stora buddhastatyn i Kamakura är en populär attraktion. Ca 90 minuter från Tokyos innerstad.Foto: Public Domain

Den stora buddhastatyn i Kamakura är en populär attraktion. Ca 90 minuter från Tokyos innerstad.

Foto: Public Domain

Om man ska åka lite längre är Shinkansen ofta det snabbaste alternativet, åtminstone upp till ca 50-60 mil.Foto: Public Domain

Om man ska åka lite längre är Shinkansen ofta det snabbaste alternativet, åtminstone upp till ca 50-60 mil.

Foto: Public Domain

På vägen ned mot Kyoto och andra västliga städer så kan man få se Fuji i all sin prakt (om man har tur; toppen är ofta höljd i moln)..Foto: Public Domain

På vägen ned mot Kyoto och andra västliga städer så kan man få se Fuji i all sin prakt (om man har tur; toppen är ofta höljd i moln)..

Foto: Public Domain

Hösten visar upp all sin prakt tack vare de många olika träslagen som ändrar färg i olika takt.Foto: Public Domain

Hösten visar upp all sin prakt tack vare de många olika träslagen som ändrar färg i olika takt.

Foto: Public Domain

Kiyomizudera är ett av Kyotos mest berömda tempel.Foto: Public Domain

Kiyomizudera är ett av Kyotos mest berömda tempel.

Foto: Public Domain

En annan tempelattraktion i Kyoto är Fushimi Inari.Foto: Public Domain

En annan tempelattraktion i Kyoto är Fushimi Inari.

Foto: Public Domain

De senaste vintrarna har skidåkningsturismen fullkomligt exploderat i Japan. Mycket snö lockar skidentusiaster från hela världen.Foto: Public Domain

De senaste vintrarna har skidåkningsturismen fullkomligt exploderat i Japan. Mycket snö lockar skidentusiaster från hela världen.

Foto: Public Domain

Foto: Public Domain

Foto: Public Domain

Här den “flytande tempelporten” framför Miyajima utanför Hiroshima.Foto: Public Domain

Här den “flytande tempelporten” framför Miyajima utanför Hiroshima.

Foto: Public Domain

Snöfestivalen i Sapporo på Hokkaido är sevärd. Lag från hela Japan och många andra länder tävlar om att göra de mest imponerande snöskulpturerna.Foto: Public Domain

Snöfestivalen i Sapporo på Hokkaido är sevärd. Lag från hela Japan och många andra länder tävlar om att göra de mest imponerande snöskulpturerna.

Foto: Public Domain

Tagged with Resor.

January 7, 2019 by Dag Klingstedt.
  • January 7, 2019
  • Dag Klingstedt
  • Resor
Flygplan i långa rader ute på Narita Airport, Japans största in- och utgång.Foto: Public Domain

Flygplan i långa rader ute på Narita Airport, Japans största in- och utgång.

Foto: Public Domain

Ny avgångsskatt för resande från Japan

Flygplan i långa rader ute på Narita Airport, Japans största in- och utgång.Foto: Public Domain

Flygplan i långa rader ute på Narita Airport, Japans största in- och utgång.

Foto: Public Domain

Från och med idag, måndagen den 7:e januari 2018, har Japan återinfört en skatt som man avskaffade för snart 30 år sedan. Det handlar om en sk avgångsskatt som ska betalas av alla som åker ut från Japan, även japanska medborgare. Det handlar dock inte om några gigantiska summor: 1000 yen, dvs drygt 80 kronor, och den läggs så vitt vi vet på biljettpriset (många källor anger inte hur den ska betalas i praktiken; när den sist utkrävdes så var det till att betala kontant vid incheckningen).

Skatten är till för att skapa en permanent inkomstkälla för att täcka de kostnader staten har för att bygga ut de system som krävs för att på bästa sätt ta emot den accelererande anstormning av utländska turister vi sett de sista åren. Under 2018 hade Japan 30 miljoner utländska besökare och redan nästa år, OS-året 2020, förväntas den siffran stiga till 40 miljoner. Om man ska dra slutsatser av de kommentarer vi får från våra Japan Gourmet Guide-gäster, så lär den siffran bestå eller stiga, då i princip alla som kommer hit får blodad tand och kommer över flera gånger.

Om du anländer till Japan och flyger vidare inom 24 timmar så är du skattebefriad, liksom om du är under två år gammal.

Tagged with Resor, Flyg.

January 7, 2019 by Dag Klingstedt.
  • January 7, 2019
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Flyg
Typiskt nog så bör man visa japanska vildsvin när de är som mest gulliga, dvs när de är små..Foto: Public Domain

Typiskt nog så bör man visa japanska vildsvin när de är som mest gulliga, dvs när de är små..

Foto: Public Domain

Välkomna till Vildsvinets År

Typiskt nog så bör man visa japanska vildsvin när de är som mest gulliga, dvs när de är små..Foto: Public Domain

Typiskt nog så bör man visa japanska vildsvin när de är som mest gulliga, dvs när de är små..

Foto: Public Domain

Sedan igår är det inte enbart 2019 enligt den gregorianska kalendern, vi har samtidigt år 31 i den japanska Heisei-eran och Vildsvinets År i den kinesiska zodiaken (förvisso känt som Grisens År i Kina), en zodiak som vidskepliga japaner också använder sig av. De läsare som under 2019 når en ålder som är delbar med tolv är alltså födda i Vildsvinets År. Vi ska inte gå in på den kinesiska zodiakens ganska så intrikata detaljer, då vi föredrar astronomi framför astrologi, men det finns hur många webbsidor som helst som ger dig detaljer i överflöd om du är intresserad av sådant, bara att googla på "Chinese Zodiac". Rekishikan har också ett intressant inlägg i frågan.

Den nyårshelg vi just firat är den sista i Heisei-eran, då kejsare Akihito kommer att abdikera den 30:e mars i år; det är den första kejsaren på drygt 200 år som abdikerar före frånfället. Det handlar om att han är 85 år gammal och har opererats för både hjärtbesvär och cancer. Han borde ha fått gå i pension långt tidigare, vill man tycka. Hans äldste son, Naruhito, kommer att ta över krysantemumtronen och han får då sin egen era vars namn kommer att offentliggöras den 1:a april.

Kejsare Akihito abdikerar den 30:e mars och efterträds av äldste sonen Naruhito.Foto: Public Domain samt Michel Temer (Creative Commons license)

Kejsare Akihito abdikerar den 30:e mars och efterträds av äldste sonen Naruhito.

Foto: Public Domain samt Michel Temer (Creative Commons license)

Heisei-eran började den åttonde januari 1989, dagen efter att Showa-erans kejsare Hirohito avled. Minns det mycket väl, då vi åkte bil hem från nyårshelgsfirandet nere hos svärmor i Nara då vi fick höra om kejsarens frånfälle på bilradion. 1989 blev alltså både Showa år 64, med några dagars marginal, och Heisei år 1. Det kan därför vara svårt att räkna fram vilket år ett japanskt år i en japansk kejsarera blir i den gregorianska kalendern, och vi får alltså samma problem i år, då året blir Heisei år 31 och år 1 i nästa era. Det finns dock listor över eror på internet, som här, och även appar för telefonen som lätt räknar ut åt båda hållen för den som vill veta.

Nämnas bör att de flesta japaner inte har en aning om vad deras kejsare är döpta till. Då man bara har en kejsare i taget, så är han helt enkelt bara 天皇 - tennou - kejsaren. När han avlidit, eller som nu abdikerar, blir han benämnd efter sin era; dagens kejsare blir alltså 平成天皇 - Heisei Tennou - i april.

Japan hävdas för övrigt ha världens äldsta obrutna led av monarker. Hovet menar att man har lydit under 125 kejsare med start från kejsare Jimmu (ca 660 f. Kr), men historiker vill mena att otvetydiga historiska bevis endast föreligger från kejsare Kinmei (539 e. Kr); med råge tillräckligt långt med nästan 1500 år, vill vi tycka.

Tagged with Samhälle.

January 2, 2019 by Dag Klingstedt.
  • January 2, 2019
  • Dag Klingstedt
  • Samhälle
Renn, Sverige kanske enda hund som förstår både svenska och japanska, överräcker stafettpinnen till Vildsvinet vid midnatt.

Renn, Sverige kanske enda hund som förstår både svenska och japanska, överräcker stafettpinnen till Vildsvinet vid midnatt.

Hejdå, Hundens År!

Renn, Sverige kanske enda hund som förstår både svenska och japanska, överräcker stafettpinnen till Vildsvinet vid midnatt.

Renn, Sverige kanske enda hund som förstår både svenska och japanska, överräcker stafettpinnen till Vildsvinet vid midnatt.

Nu rusar vi med snabb fart mot midnattsslaget då klockan här i Japan redan passerat 21 på nyårsaftonen. Lägenheten är storstädad och ur TV-apparaten strömmar Kohaku Uta Gassen (Rödvita Sångtävlingen), där två lag, bestående av både popband och klassiska enkasångare, tävlar mot varandra under drygt fyra timmar på bästa sändningstid. Det äts mandariner och det pratas om det gångna året, ett minst sagt blandat år för hela världen.

Vi säger alltså snart adjö till Hundens År med en portion traditionsenliga sobanudlar till vilket vi dricker sake med finfördelat bladguld. Vi har i och för sig även garderat med en flaska bubbel och lämpliga tillbehör för att få känna oss lite svenska också..

Tack till alla som läst bloggen under året som gått. Vi hoppas att få dela med oss av vår lilla bit av Japan även nästa år!

Här så till sist en länk till tjejgrubben Perfumes framträdande på Kohaku Uta Gassen för några år sedan..

Tagged with Japanbloggen.

December 31, 2018 by Dag Klingstedt.
  • December 31, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Japanbloggen
Japans problem med låga födelsetal har inte fått någon god lösning i år heller.Foto: Luma Pimentel on Unsplash

Japans problem med låga födelsetal har inte fått någon god lösning i år heller.

Foto: Luma Pimentel on Unsplash

2018: Japans största befolkningsminskning någonsin

Japans problem med låga födelsetal har inte fått någon god lösning i år heller.Foto: Luma Pimentel on Unsplash

Japans problem med låga födelsetal har inte fått någon god lösning i år heller.

Foto: Luma Pimentel on Unsplash

Antalet födda barn i Japan under 2018 hamnar på ca 921,000, vilket kan låta mycket för en svensk, då det ju är nästan en tiondel av den svenska befolkningen. Men i ett land med över 120 miljoner människor är det en tragisk droppe i havet. Det är det lägsta födelsetalet sedan man började föra statistik 1899. Det är 25,000 färre födda än under 2017 och det är nu tredje året på raken som det har fötts färre än en miljon barn i landet.

Samtidigt dog 1,369 miljoner människor, största antalet sedan andra världskriget. Detta innebär totalt sett att den japanska befolkningen minskade med 448,000 individer, den största minskningen sedan man började föra bok över det hela.

Under 2018 togs det beslut om att underlätta arbetskraftsimport för manuellt arbete och staten har sedan förra året gett mera pengar till utbyggnad av barnomsorgen och förskoleverksamheten. Den stora och hittills olösta frågan är dock attityden till kvinnor i arbetslivet. Så länge ambitiösa kvinnor måste jobba lika mycket eller mer än männen för att komma någonvart i företaget, kommer födelsetalen att förbli alltför låga för att hålla folkmängden konstant. Samtidigt är en alltför stor del av den arbetande befolkningen låst i lågt avlönade visstidsjobb som inte medger bildande av familj.

Det är nog tyvärr så att eliten, i princip helt och hållet bestående av äldre män, måste dö ut och ersättas av mera modernt och flexibelt tänkande människor innan vi kan se någon riktig förändring. Om det fortsätter som det gör nu, räknar man med att folkmängden kommer att falla från nuvarande 124 miljoner till 88 miljoner 2065.

Tagged with Samhälle, Kvinnor och män.

December 27, 2018 by Dag Klingstedt.
  • December 27, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Samhälle
  • Kvinnor och män
En japansk snöapa i de snörika japanska alperna.Foto: Public Domain

En japansk snöapa i de snörika japanska alperna.

Foto: Public Domain

God Jul

En japansk snöapa i de snörika japanska alperna.Foto: Public Domain

En japansk snöapa i de snörika japanska alperna.

Foto: Public Domain

Idag, den 22:a december, är det grått och regnigt i Tokyo-området och temperaturen når som högst drygt 10 plusgrader. Som alla förstår så är det lite svårt att uppamma några julkänslor.

I år har de flesta japaner ledigt på julafton, men inte för att det är julafton utan för att det är en kompledig dag då kejsarens födelsedag, som är en helgdag, infaller i morgon söndag. Juldagen och Annandag jul är det jobb som vanligt.

Vi önskar alla våra läsare, som finns över nästan hela planeten, en riktigt god jul, var ni än befinner er!

December 22, 2018 by Dag Klingstedt.
  • December 22, 2018
  • Dag Klingstedt
Itsukushima Jinja är ett berömt Shinto-tempel på ön Miyajima i Hiroshima-bukten - väl värt ett besök om man besöker Hiroshima. Här templets torii - tempelporten som verkar flyta på vattnet när det är högvatten.Foto: Public Domain

Itsukushima Jinja är ett berömt Shinto-tempel på ön Miyajima i Hiroshima-bukten - väl värt ett besök om man besöker Hiroshima. Här templets torii - tempelporten som verkar flyta på vattnet när det är högvatten.

Foto: Public Domain

Turister strömmar till Japan i allt större antal

Itsukushima Jinja är ett berömt Shinto-tempel på ön Miyajima i Hiroshima-bukten - väl värt ett besök om man besöker Hiroshima. Här templets torii - tempelporten som verkar flyta på vattnet när det är högvatten.Foto: Public Domain

Itsukushima Jinja är ett berömt Shinto-tempel på ön Miyajima i Hiroshima-bukten - väl värt ett besök om man besöker Hiroshima. Här templets torii - tempelporten som verkar flyta på vattnet när det är högvatten.

Foto: Public Domain

Som ni kan se i diagrammet här nedan, så har antalet utländska turisters resande till Japan ökat dramatiskt sista åren, och i år kommer man för första gången att tangera 30 miljoner besökande, och landet jobbar nu hårt för att dels nå 40 miljoner besök under OS-året 2020 och dels för att bygga ut de tjänster som behövs för att ta hand om alla turister; fler flyg till och från landet, mera information på utländska språk, fler tolkar och guider och fler hotell och andra inrättningar för övernattningar.

Förutom en minskning 2011, året med trippelkatastrofen uppe i Fukushima, så har turistströmmen till Japan ökat med stormsteg varje år sedan 2010, och trenden verkar hålla i sig.Data: Japan National Tourism Organization

Förutom en minskning 2011, året med trippelkatastrofen uppe i Fukushima, så har turistströmmen till Japan ökat med stormsteg varje år sedan 2010, och trenden verkar hålla i sig.

Data: Japan National Tourism Organization

Om Japan når 40 miljoner om två år, och turistströmmen till Thailand håller sig relativt oförändrad, så kommer Japan att gå om Thailand och bli den näst största turistdestinationen i Asien efter Kina.

När vi guidar folk från Sverige och annorstädes, så är det ofta förstagångsbesökare, och det är alltid lika trevligt att se hur förtjusta alla blir i landet. Utan undantag så säger alla att "detta blir nog inte enda resan till Japan", då de snabbt inser att landet erbjuder så många upplevelser att en vecka eller två inte räcker på långa vägar.

Många förstagångsbesökare begränsar sig enbart till Tokyo, eller Tokyo plus Kyoto, och dessa två städer erbjuder så mycket så att det är förståeligt att man inte väljer att åka någon annanstans i landet (efter drygt 36 år i Japan, så är inte ens jag tillnärmelsevis fullärd i ämnet Tokyo). Men allt fler kommer hit regelbundet och passar på att besöka även andra landsändar. Japan utanför Tokyo erbjuder olika klimat, olika vyer och olika kök, och det är bara att säga grattis till alla som har detta kvar på sin "bucket list". Det enda riktigt gemensamma mellan de olika regionerna är att de är fulla av sympatiska och gästvänliga människor och att alla områden erbjuder fantastisk mat med lokala suveräna ingredienser.

Tagged with Resor.

December 20, 2018 by Dag Klingstedt.
  • December 20, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Resor
Boeing 747 är fortfarande en av de mest använda flygplanstyperna på de japanska inrikesrutterna. Säger en del om mängden passagerare.Foto: Public Domain

Boeing 747 är fortfarande en av de mest använda flygplanstyperna på de japanska inrikesrutterna. Säger en del om mängden passagerare.

Foto: Public Domain

Varför avstånd och flygtider inte stämmer överens i Japan

Boeing 747 är fortfarande en av de mest använda flygplanstyperna på de japanska inrikesrutterna. Säger en del om mängden passagerare.Foto: Public Domain

Boeing 747 är fortfarande en av de mest använda flygplanstyperna på de japanska inrikesrutterna. Säger en del om mängden passagerare.

Foto: Public Domain

Det är ca 40 mil fågelvägen mellan Tokyo och Osaka. Flygtiden är en timme och tio minuter. Avståndet mellan Tokyo och Sapporo är ca 83 mil och flygtiden är en timme och 40 minuter.. Att flygplanen ifråga är moderna jetplan är givetvis självskrivet; det finns förvisso propellerplan i trafik i Japan (däribland några Saab 2000), men då enbart på kortare eller mindre trafikerade rutter.

Varför är flygtiderna så långa relativt avstånden? Kan ni gissa?

Det handlar om det faktum att USAs militära styrkor varit stationerade på de japanska öarna sedan andra världskrigets slut, och att USA via avtal med Japan hittills haft i princip fullständig kontroll över luftrummet över sina baser i landet (det lättade något 2008). Det japanska civilflyget måste därför i flera fall ta ordentliga omvägar för att undvika att flyga över dessa baser.

På kortare eller mindre trafikerade sträckor kan man få åka svenskt ibland, faktiskt. Här en Saab 2000 på väg in för landning.Foto: Wikimedia Commons

På kortare eller mindre trafikerade sträckor kan man få åka svenskt ibland, faktiskt. Här en Saab 2000 på väg in för landning.

Foto: Wikimedia Commons

Nu håller Japan och USA på att förhandla om ett nytt avtal, då Tokyo känner sig pressade att öka kapaciteten på Haneda, Tokyos och Japans största flygplats, inför OS 2020. Man vill öka antalet slots med 39,000 årligen, vilket innebär att man vill kunna flyga in och ut även norrifrån/norrut, över Tokyos citykärna, istället för att som idag enbart komma in och åka ut via Tokyo-bukten. Dessa rutter innebär också att man måste flyga över nämnda militärinstallationer.

Om förhandlingarna går bra, vilket alla indikationer säger, och om Tokyos befolkning inte ger upp ett ramaskri över det ökade flygbullret, så kommer detta att innebära att Haneda övertar titeln “Asiens största flygplats” från Beijing.

UPPDATERING:

Förhandlingarna med USA om att få flyga med civila plan över en amerikansk bas nära Tokyo för att kunna utöka antalet landningar och avgångar på flygplatsen Haneda har lyckats. För att få alla dessa nya “slots”, så fick dock Japan ge linjer till och från USA hälften av dem.

Tagged with Flyg, Kommunikationer, Affärer - Industri, Resor.

December 19, 2018 by Dag Klingstedt.
  • December 19, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Flyg
  • Kommunikationer
  • Affärer - Industri
  • Resor
Newer
Older

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

OM JAPAN FRÅN JAPAN PÅ SVENSKA

Efter drygt 40 år i och med Japan berättar vi här om allt som gör Japan till ett av världens mest fascinerande länder. Allmänna råd och tips, resor, platser, människor, upplevelser, design, teknik och lite ekonomi och politik.

NU 1180 INLÄGG

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
jgg-reklambanér_sushi.jpeg
paypal_support.jpg

Klicka för mera information!

help_japan_coronaversion.jpg
saidkarlsson.jpg
  • Arkitektur (1)
  • Bo i Japan (1)
  • Byggnadsindustri (1)
  • Miljö (1)
  • Mode (1)
  • Sverige i Japan (1)
  • Sötsaker (1)
  • Teppanyaki (1)
  • Tyfoner (1)
  • Wagyu (1)
  • YouTube (1)
  • video (1)
  • Diverse (2)
  • Audio (2)
  • Kina (2)
  • Kärnkraft (2)
  • Natur (2)
  • Nöjen (2)
  • Personligheter (2)
  • covid (2)
  • resor (2)
  • Affärskoncept (3)
  • Kuriosa (3)
  • Länkar (3)
  • kawaii (3)
  • DIverse (4)
  • Guider (4)
  • Japanska egenheter (4)
  • Krångliga Japan (4)
  • Restauranger (4)
  • Anime (6)
  • Helgdagar (6)
  • Idrott (6)
  • Mobiltelefoni (6)
  • Shopping (6)
  • Traditioner (6)
  • Appar (7)
  • Klimat (7)
  • Media (7)
  • Spel (8)
  • Japan-fakta (9)
  • Japanska favoritkrogar (9)
  • Trender (9)
  • 10 saker (11)
  • Ekonomi (11)
  • Tokyo (11)
  • Väder (11)
  • Kommunikationer (12)
  • Unika Japan (13)
  • Historia (14)
  • Skoj (15)
  • Hotell (16)
  • Pryl-Japan (18)
  • Japanska Designklassiker (19)
  • Sport (20)
  • Språk (20)
  • Tåg (20)
  • Japanbloggen (21)
  • Naturkatastrofer (24)
  • Evenemang (28)
  • Flyg (32)
  • Kultur (33)
  • Prylar (34)
  • Hälsa (35)
  • Reklam (37)
  • Motor (39)
  • Politik (43)
  • Covid-19 (46)
  • Video (59)
  • Tips (61)
  • Popkultur (68)
  • Kvinnor och män (83)
  • Design (114)
  • Teknik (118)
  • Mat och Dryck (120)
  • Diverse (132)
  • Affärer - Industri (167)
  • Samhälle (216)
  • Resor (302)
Currency Converter

 

Senaste inläggen

Bloggen
Japanska tekniska genombrott: 1000 gånger mer ström och 4 miljoner gånger snabbare internet
about a day ago
Nya besöksrekord i Japan
about 3 days ago
Gulliga maskotar över hela Japan
about 2 weeks ago
Arbetskraftsbrist i Japan
about a month ago
Honda satsar på återanvändbara raketer
about a month ago
Rekordförsäljning av nya Nintendo Switch 2
about a month ago
Haneda och Narita återigen bland världens bästa flygplatser
about a month ago
Nu möjligt att hitta varma källor i Japan där tatueringar godtas
about a month ago
Stölder i Japan
about a month ago
Sommarfestivaler i Japan är värda ett besök
about a month ago
Osaka - trendigaste destinationen 2025 enligt TripAdvisor
about 3 months ago
OSAKA WORLD EXPO 2025 - årets största japanska evenemang
about 3 months ago
Ny Shinkansen med brittisk inredning
about 3 months ago
Hanami-säsongen är nu i full sving i stora delar av Japan
about 3 months ago
Nytt rekord: 651 miljoner hotellnätter i Japan 2024!
about 4 months ago
Aprilväder i början av mars
about 4 months ago
Japanska egenheter #4: Bilparkering
about 4 months ago
Japanska egenheter #3: (Nästan) inget snattande
about 4 months ago
Japanska egenheter #2 : Cyklar
about 5 months ago
Japanska egenheter #1: I Japan kan siffror bli ord
about 5 months ago
  • Affärer - Industri
  • Covid-19
  • Design
  • Diverse
  • Evenemang
  • Flyg
  • Hälsa
  • Japanbloggen
  • Kultur
  • Kvinnor och män
  • Mat och Dryck
  • Motor
  • Naturkatastrofer
  • Politik
  • Popkultur
  • Prylar
  • Reklam
  • Resor
  • Samhälle
  • Sport
  • Teknik
  • Tips
  • Video

twitter
linkedin
pinterest
facebook-unauth

Copyright, if not otherwise indicated, KOYA Co., Ltd. Powered by Squarespace 7.