• Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
Sharps 70-tummare med 8K-upplösning, dvs ca 33 miljoner bildpunkter att jämföras med Full-HDs ca 2 miljoner.. Och man har i labben borta i Japan och Sydkorea redan 16K-teknik uppe.Foto: Sharp

Sharps 70-tummare med 8K-upplösning, dvs ca 33 miljoner bildpunkter att jämföras med Full-HDs ca 2 miljoner.. Och man har i labben borta i Japan och Sydkorea redan 16K-teknik uppe.

Foto: Sharp

Sharp får konkurrens på marknaden för 8K-TV

Sharps 70-tummare med 8K-upplösning, dvs ca 33 miljoner bildpunkter att jämföras med Full-HDs ca 2 miljoner.. Och man har i labben borta i Japan och Sydkorea redan 16K-teknik uppe.Foto: Sharp

Sharps 70-tummare med 8K-upplösning, dvs ca 33 miljoner bildpunkter att jämföras med Full-HDs ca 2 miljoner.. Och man har i labben borta i Japan och Sydkorea redan 16K-teknik uppe.

Foto: Sharp

Sharp blev först med att kommersialisera 8K-TV men nu kommer de två jättarna i branschen, Samsung och LG, med egna versioner.

Undrar hur många i läsekretsen som har en 4K-TV hemma? Min gissning är nog att de flesta fortfarande har en vanlig sk Full-HD-apparat i vardagsrummet. Skillnaden i bildkvalitet är faktiskt remarkabel - 4K har fyra gånger så många bildpunkter - men problemet är att det fortfarande är en förhållandevis liten del av det totala film- och TV-utbudet som är tillgängligt i 4K. Det är framför allt strömningstjänsterna som hakat på 4K-trenden.

Och nu, i och med 8K, så blir återigen antalet bildpunkter hela 16 gånger större än med Full-HD, så nu får makeup-folket i TV- och filmstudion jobba ännu hårdare för att dölja imperfektioner i människohyn. Men problemet med tillgängligt material att titta på kvarstår.. Idag har ingen 8K-material att leverera.. Japans statliga TV-bolag NHK kommer att starta 8K-sändningar under kommande vintern för att ha alla buggar fixade före OS 2020, som förväntas bli den slutliga döden för vanlig Full-HD, då alla idrottsfantaster kommer att vilja ha minst 4K inför spelen.

Sharp är alltså hittills enda japanska märket som börjat sälja 8K-apparater. Både Sony och Panasonic har givetvis tekniken för att göra sammalunda, men man anser att tiden inte är redo. Fortfarande dyra apparater (Sharps 70-tummare kostar drygt 80,000 kr i Japan) och inget att titta på gör att man väntar på det riktiga startskottet. Det återstår då att se om det lönade sig mest att vara först ur startgroparna eller att vara den som kommer starkt på upploppet istället.

Jag hade privilegiet att titta på 8K-video på en riktigt stor bildsskärm (300 tum) redan för några år sedan, och det var en upplevelse, så visst vill blogghushållet ha en 8K-TV, men jag är böjd att hålla med Sony och Panasonic.. Lite för dyrt och lite för tidigt i dagsläget.

Tagged with Teknik, Affärer - Industri, Media, Prylar.

September 5, 2018 by Dag Klingstedt.
  • September 5, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Teknik
  • Affärer - Industri
  • Media
  • Prylar

Kraftigaste tyfonen på 25 år i Japan

Idag har Japan fått besök av den 21:a tyfonen för året, internationellt mera känd som Jebi. Det är den kraftigaste tyfon som gått iland på öriket sedan 1993. Det är framför allt Shikoku och västra delarna av Honshu som fått ta de största smällarna. Här uppe i Tokyo-trakten har vi mest fått kraftiga vindar, men inte av den styrka som drabbade städer som Tokushima, Osaka eller Kobe, då tyfonen gått i en sträckning väster om huvudstaden.

Fler än 1,6 miljoner hushåll har eller har haft strömavbrott under dagen, över 700 flyg har ställts in liksom de flesta tåglinjer i de utsatta områden. Flygplatsen i Osakabukten fick stänga igen helt och hållet och dessutom kolliderade ett större fartyg med bron ut till flygplatsen. Just nu rapporterar statliga TV-bolaget NHK att mer än 5,000 passagerare är strandade på flygplatsen.

Strax österut, i Kyoto, ramlade delar av Kyotos centralstations tak ner.

Fabriker har varit stängda för dagen, och många arbetare och tjänstemän, även här uppe, fick gå hem tidigare för att inte riskera att bli kvar inne i stan om vädret skulle bli dramatiskt sämre.

Det kraftiga regnandet har ökat risken för jordskred och översvämningar i de värst drabbade områdena.

Tio dödsfall och flera hundra skadade är hittills rapporterade. Det mycket snabba beslutet att hålla det mesta stängt under tisdagen i tyfonens flygväg, bidrog nog mest till att hålla antalet olyckor nere. Folk var helt enkelt hemma eller samlade i tillfälliga flyktingcenter (oftast skolors gymnastiksalar).

Uppdatering onsdag 5/9: Man transporterar nu de strandade passagerarna till fastlandet med båt från Kansai Airport. Här i Tokyo-trakten mojnade vinden mitt i natten och ersattes av regnfall som varade nästan till morgonen, åtföljt av lite åska. Inget i tyfonklass längre. Tyfonens centrum kommer att anlända till ryskt luftrum redan om någon timme. 

Nu, snart vid lunchtid onsdag, är allt lugnt och fridfullt och det enda som hörs utifrån är ett tåg med jämna mellanrum och glada ungar som leker utomhus på dagiset vi har på första våningen i byggnaden. Solen skiner och vi är tillbaka i den typiskt varma japanska sommaren.

PS: Orsaken till varför Kansais internationella flygplats drabbades så hårt av tyfonen igår förstår ni av den här bilden:

Kansai International Airport (förkortad KIX på biljetten) är två konstgjorda öar utanför Osaka. Den tål som ni förstår inga jättehöga vågor..Foto: Tdk, Creative Commons license

Kansai International Airport (förkortad KIX på biljetten) är två konstgjorda öar utanför Osaka. Den tål som ni förstår inga jättehöga vågor..

Foto: Tdk, Creative Commons license

Flygplatsen är byggd på konstgjorda öar i bukten utanför Osaka, och som synes så ligger hela anläggningen inte speciellt många meter över havet. Man är alltså känslig för både kraftiga tyfoner som piskar upp höga vågor och, inte minst, tsunami. Hade detta varit en tsunami av den dignitet som drabbade norra västkusten 2011, så hade flygplatsen mest troligt totalförstörts.

Som ni kan se i fotot en bit ned på den här sidan, så är flygplatsen relativt översvämmad idag.. Man har än så länge inte velat sätta något datum för flygplatsens återöppnande, så om du har en biljett till Kansai inom den närmaste framtiden, så kanske du behöver boka om..

UPPDATERING FREDAG 7/9

Kansais internationella flygplats har idag återupptagit flygningar i begränsad omfattning. Endast av av landningsbanorna är i användbart skick och den skadade bron innebär att trafiken till och från flygplatsen är begränsad.

 

Tagged with Naturkatastrofer, Flyg.

September 4, 2018 by Dag Klingstedt.
  • September 4, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Naturkatastrofer
  • Flyg
youtube02.jpg

Trasiga länkar till videofilmer

youtube02.jpg

Nu när vi har fler än 850 inlägg på Japanbloggen, och ganska många av dem med inklistrade länkar till videofilmer på YouTube, så har det blivit ett problem med länkar som numera inte leder någonstans, då klippet av någon anledning tagits ned. Vår webbserver har ingen funktion för att meddela oss när sådant inträffar, och vi har själva sällan tid att gå igenom alla inlägg för att kontrollera länkarnas giltighet. Vi ber därför om ursäkt när detta händer, och vill föreslå att du klickar på YouTube-loggan i nedre högra hörnet för att komma till den länkade sidan på YouTube, där du sedan med lite tur kan hitta en video på samma eller liknande tema bland klippen som är uppradade till höger (om du använder datorn). En intern sökning på YouTube med videons ämne som sökfras kan också ge ett antal relevanta länkar.

Tagged with Japanbloggen, Video.

August 29, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 29, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Japanbloggen
  • Video
Om du ser ett askfat på gatan, så brukar det betyda att det är OK att ta ett bloss där. Annars är det numera ofta generellt rökförbud på gatan i många delar av Tokyo.Photo by Jonathan Andreo on Unsplash

Om du ser ett askfat på gatan, så brukar det betyda att det är OK att ta ett bloss där. Annars är det numera ofta generellt rökförbud på gatan i många delar av Tokyo.

Photo by Jonathan Andreo on Unsplash

Mera om tobak i Japan

Om du ser ett askfat på gatan, så brukar det betyda att det är OK att ta ett bloss där. Annars är det numera ofta generellt rökförbud på gatan i många delar av Tokyo.Photo by Jonathan Andreo on Unsplash

Om du ser ett askfat på gatan, så brukar det betyda att det är OK att ta ett bloss där. Annars är det numera ofta generellt rökförbud på gatan i många delar av Tokyo.

Photo by Jonathan Andreo on Unsplash

Ett av mina stamställen här i grannskapet är ett yakitori-hak som har det mesta av sin omsättning i form av grillpinnar som folk köper med sig hem, och inte undra på det, då utrymmet för gäster inne i lokalen inskränker sig till ståplats för max fyra personer. Det finns två tråkiga aspekter med denna inrättning, och det är dels att ventilationen fungerar väldigt dåligt och dels att ett flertal av stamgästerna är kedjerökare.

Som jag skrivit tidigare, så har det trots allt blivit bättre för oss icke-rökare i Japan.  För det första så minskar rökandet sakta men säkert. De flesta inser numera att det varken är nyttigt eller coolt att röka. Prishöjningar på tobak och förbud mot tobaksannonsering har också hjälpt till att dämpa försäljningen. De större kedjekrogarna med utrymme i lokalen har idag nästan alltid separata utrymmen för rökare och icke-rökare, där rökavdelningen ofta är den mindre av de två.

Här en "rökpatrull" som håller utkik efter personer som trotsar rökförbudet på gatan.Foto: Foto: Nesnad - Creative Commons license

Här en "rökpatrull" som håller utkik efter personer som trotsar rökförbudet på gatan.

Foto: Foto: Nesnad - Creative Commons license

Flera av Tokyos kommuner har också förbjudit rökning på gatan förutom på vissa speciella "rökrutor", ofta klart markerade och inglasade kurer. Där går det nu till och med omkring speciella "rökpatruller" för att se till att ingen rökning förekommer utanför de bestämda platserna.

Jag tror att Japan så småningom ska inse att 15,000 döda japaner årligen på grund av andrahandsrökning är ett högt och dumt pris att betala för att det minskande antalet rökare ska få puffa på sina giftpinnar efter behag. Så småningom kommer vi att ha allmänt rökförbud på krogen även här, och det såg lovande ut att så skulle ske före OS 2020.. Men politikerna velar fortfarande, och det blir nog bara "rekommendationer" med diverse undantag.

Enligt WHO så röker man i Japan ca dubbla mängden cigaretter per capita jämfört med Sverige, så man har en bit kvar att jobba med detta. 

Tagged with Samhälle, Politik, Hälsa.

August 29, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 29, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Samhälle
  • Politik
  • Hälsa
En av de idag typiska "Women Only"-vagnarna i Tokyo och andra större japanska städer.Foto: Tsu - Creative Commons license

En av de idag typiska "Women Only"-vagnarna i Tokyo och andra större japanska städer.

Foto: Tsu - Creative Commons license

"Tafsare" riskerar bli nytt negativt laddat låneord från japanskan

En av de idag typiska "Women Only"-vagnarna i Tokyo och andra större japanska städer.Foto: Tsu - Creative Commons license

En av de idag typiska "Women Only"-vagnarna i Tokyo och andra större japanska städer.

Foto: Tsu - Creative Commons license

Vårt tåg in till Shibuya har stora, rosa dekaler på de två sista vagnarna med meddelandet att "denna vagn är enbart för damer mellan första tåget och 09:30". Vissa tåglinjer har förbud för manliga passagerare i dessa vagnar även sent på kvällen. Orsaken är att det händer att män tafsar på damer när det är som allra mest folk på tåget. Jag har vid flera tillfällen varit med om att en dam med hög röst utropat chikan (tafsare, pervers person) och t o m med våld dragit ut och hållit fast en karl tills dess att perrongpersonal och polis anlänt till scenen. 

Detta är bara en liten del av ett berg av bevis på att Japan fortfarande är ett i grunden sexistiskt och misogynistiskt land, och det är givetvis något som många japaner skäms över att behöva erkänna, inte minst nu när landet kommer att utsättas för ett globalt strålkastarljus inför och under OS 2020. Skam är något som den typiske japanen vill undvika med alla till buds stående medel, men nu riskerar chikan-fenomenet att blottas inför hela världen. 

Nu finns det t o m länder som varnar Japan-turister för att detta förekommer. Den engelska regeringens webbsajt har en diger beskrivning av olika länders respektive säkerhetsaspekter, och på sidan om Japan så beskrivs inte bara fenomenet, utan man skriver dessutom ut att det japanska ordet är chikan. Med andra ord kan vi komma att se chikan bli nästa japanska fenomen som blir ett låneord till andra språk bredvid karoshi (att jobba sig till döds). Två begrepp som verkligen inte ger Japan någon god PR ute i världen.

Det positiva är väl att dessa två tråkiga företeelser idag åtminstone debatteras och att åtgärder för att minska förekomsten av dem implementeras. Det är en stor skillnad från min första tid i Japan på 80-talet, då varken arbetstider, stress, mentala problem, självmord eller snuskgubbar på tågen diskuterades mer än ytterst sparsamt och inte ute i det allmänna. 

För dig som är tjej och åker tåg eller T-bana i Tokyo eller andra större japanska städer kan det vara idé att komma med på en vagn reserverad för enbart damer när det är värsta rusningstiden. För killar rekommenderar jag att man håller i sig i någon hängstropp med ena handen och läser en bok eller kollar mobilen med den andra; då har man ju inga händer lediga att tafsa med och kan alltså rimligen inte misstänkas.

Tagged with Resor, Samhälle, Kvinnor och män, Språk.

August 28, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 28, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Samhälle
  • Kvinnor och män
  • Språk
Gratis öl från anonym givare... Brott eller välsignelse?

Gratis öl från anonym givare... Brott eller välsignelse?

Gratis öl till förvånade mottagare i Toyama

Gratis öl från anonym givare... Brott eller välsignelse?

Gratis öl från anonym givare... Brott eller välsignelse?

Uppe i Toyama City, nordväst om Tokyo, har något underligt inträffat de sista dagarna. Möjligen är det någon vänlig själ som tycker synd om alla som lider av den ihärdiga sommarhettan, men de flesta tycker att det är lite otäckt och har rapporterat det hela till polisen. 

Vad som har hänt är att ölbackar med oöppnad flasköl har levererats till folks ytterdörrar, totalt 40 backar till 40 olika hem under fyra dagar, på ett mycket diskret sätt så att även om bostadsägaren varit hemma så har man inte märkt något. Ingen lapp med något meddelande, bara oöppnade ölflaskor. Man beräknar att det hela kostat drygt 20,000 kronor om det är en privatperson som köpt ölen på en vanlig öl-, vin- och spritbutik.

Polisen har konfiskerat all öl och man undrar i sitt stilla sinne vad brottsrubriceringen kan vara? Störande av allmän ordning? Förargelseväckande beteende? Överdriven givmildhet?

Och vad händer med ölen? Känner jag den japanska polisen rätt, så finns det nog en förordning som gör att de häller ut den i vasken.

Tagged with DIverse, Kuriosa, Mat och Dryck.

August 23, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 23, 2018
  • Dag Klingstedt
  • DIverse
  • Kuriosa
  • Mat och Dryck
Tonfisk i långa rader på fiskmarknaden i Tsukiji - världens största. Nu kommer den titeln att övertas av en ny anläggning i Toyosu, några kilometer från Tsukiji.Foto: Fisherman, Creative Commons license

Tonfisk i långa rader på fiskmarknaden i Tsukiji - världens största. Nu kommer den titeln att övertas av en ny anläggning i Toyosu, några kilometer från Tsukiji.

Foto: Fisherman, Creative Commons license

Snart definitivt tack-och-adjö till Tsukijis grossistfiskmarknad

Tonfisk i långa rader på fiskmarknaden i Tsukiji - världens största. Nu kommer den titeln att övertas av en ny anläggning i Toyosu, några kilometer från Tsukiji.Foto: Fisherman, Creative Commons license

Tonfisk i långa rader på fiskmarknaden i Tsukiji - världens största. Nu kommer den titeln att övertas av en ny anläggning i Toyosu, några kilometer från Tsukiji.

Foto: Fisherman, Creative Commons license

Efter många om och men har man nu äntligen kommit fram till att saneringen av förgiftad mark under den nya fiskmarknadsbyggnaden i Toyosu, där Tokyos gasverk hade en stor anläggning tidigare, nu är framgångsrikt fullbordad, och flytten från Tsukiji, som egentligen skulle ha varit klar för två år sedan, kan verkställas. 

Den som vill se den morgontidiga tonfiskauktionen på fiskmarknaden i Tsukiji har därmed nu en definitiv deadline framför sig. Man kommer nämligen att stänga auktionen för icke-behörig personal den 15:e september för att påbörja arbetet med flytten. Man kan besöka grossistmarknaden fram till den 29:e september och det hela stänger den 6:e oktober. En drygt 80-årig era går därmed i graven och det blir till att åka fyra kilometer ut i bukten till en av de konstgjorda öarna för att besöka den nya marknaden. Man kommer att erbjuda turister möjligheten att titta på tonfiskauktionerna även där, men det blir då tydligen genom en glasruta, så en del av charmen kanske försvinner.

Toyosu når man med Tokyo Metro Yurakucho Line eller Yurikamome Line.

OBS. Det är alltså grossistmarknaden i Tsukiji som stänger och flyttar till Toyosu. Den yttre detaljistmarknaden kommer att vara kvar, i alla fall tills vidare, så man kan fortfarande uppleva Tsukiji, även om scener som den i fotot här uppe inte kommer att kunna beskådas om man inte åker till Toyosu.

Tagged with Resor, Tips, Mat och Dryck.

August 22, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 22, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Tips
  • Mat och Dryck
Den röda linjen är den sträckning på Transsibiriska järnvägen som tar dig till Vladivostok. Den ljusblå linjen är färjan som sedan tar dig till Tottori i Japan via Sydkorea. Som ni ser så är det faktiskt bara två länder mellan Sverige och Japan…

Den röda linjen är den sträckning på Transsibiriska järnvägen som tar dig till Vladivostok. Den ljusblå linjen är färjan som sedan tar dig till Tottori i Japan via Sydkorea. Som ni ser så är det faktiskt bara två länder mellan Sverige och Japan: Finland och Ryssland..

Bild: Public Domain

Resa till Japan utan att flyga

Den röda linjen är den sträckning på Transsibiriska järnvägen som tar dig till Vladivostok. Den ljusblå linjen är färjan som sedan tar dig till Tottori i Japan via Sydkorea. Som ni ser så är det faktiskt bara två länder mellan Sverige och Japan…

Den röda linjen är den sträckning på Transsibiriska järnvägen som tar dig till Vladivostok. Den ljusblå linjen är färjan som sedan tar dig till Tottori i Japan via Sydkorea. Som ni ser så är det faktiskt bara två länder mellan Sverige och Japan: Finland och Ryssland..

Bild: Public Domain

En läsare kom till Japanbloggen via söktermen "resa till Japan utan att flyga". Hon eller han blev förmodligen besviken, då vi aldrig skrivit om sådant. Jag måste erkänna att jag aldrig valt något av de mera tidskrävande färdmedlen till Japan, utan istället suttit tur-och-retur mellan Sverige och Japan i en flygplansstol någonstans mellan hundra och hundrafemtio gånger. 

Alternativen till flyget är väl av praktiska skäl begränsade till en kombination av tåg och båt (såvida du inte är typen som skulle vilja komma i Guiness' Rekordbok för längsta resa på en kamelrygg, exempelvis). Du kan åka med transsibiriska järnvägen hela vägen till Vladivostok och sedan ta en färja till Tottori via Sydkorea, eller så kan du svänga av en bit in i asiatiska Sibirien och ta dig ned till Shanghai, varifrån du kan åka färja till Osaka.

Här en mycket faktaspäckad sajt om hur man tar sig till Japan med tåg och färja via Ryssland och Kina.

Det koreanska färjeföretaget som tar dig till Japan från Vladivostok hittar du här.

Och här är det kinesiska färjebolaget som tar dig från Shanghai till Osaka.

Observera att jag inte har någon personlig erfarenhet av dessa färdsätt, så jag vill be dig som funderar på detta att kontrollera alla uppgifter ordentligt. Färjorna verkar t ex bara gå en gång i veckan i vardera riktningen.

PS.. Läsaren Frank berättar om sin resa till Japan utan att flyga: "Med start i Mora mot Stockholm, med färja till Helsingfors och vidare till Moskva. Transsibiriska via Mongoliet till Beijing, och till kuststaden Qingdao där vi tog nattfärja till Incheon/Seoul i Sydkorea. Tåg till Busan på Östkusten där en ny nattfärja tog oss till Shimonoseki i Japan. Sedan Shinkansen via Hiroshima och Kyoto till Tokyo. En fantastisk tripp som tog ca sex veckor att genomföra, men då gjorde vi ju många stopp på vägen." 

Tagged with Resor, Tips.

August 21, 2018 by Dag Klingstedt.
  • August 21, 2018
  • Dag Klingstedt
  • Resor
  • Tips
Newer
Older

JAPANBLOGGEN JAPANBLOGGEN

OM JAPAN FRÅN JAPAN PÅ SVENSKA

Efter drygt 40 år i och med Japan berättar vi här om allt som gör Japan till ett av världens mest fascinerande länder. Allmänna råd och tips, resor, platser, människor, upplevelser, design, teknik och lite ekonomi och politik.

NU 1180 INLÄGG

  • Bloggen
  • Om Japanbloggen / Kontakt
  • Japan-info
  • Samarbeta med Japanbloggen
  • Vädret i Japan
  • Inlägg månadsvis
  • Dags Privata
  • Länkar
jgg-reklambanér_sushi.jpeg
paypal_support.jpg

Klicka för mera information!

help_japan_coronaversion.jpg
saidkarlsson.jpg
  • Arkitektur (1)
  • Bo i Japan (1)
  • Byggnadsindustri (1)
  • Miljö (1)
  • Mode (1)
  • Sverige i Japan (1)
  • Sötsaker (1)
  • Teppanyaki (1)
  • Tyfoner (1)
  • Wagyu (1)
  • YouTube (1)
  • video (1)
  • Diverse (2)
  • Audio (2)
  • Kina (2)
  • Kärnkraft (2)
  • Natur (2)
  • Nöjen (2)
  • Personligheter (2)
  • covid (2)
  • resor (2)
  • Affärskoncept (3)
  • Kuriosa (3)
  • Länkar (3)
  • kawaii (3)
  • DIverse (4)
  • Guider (4)
  • Japanska egenheter (4)
  • Krångliga Japan (4)
  • Restauranger (4)
  • Anime (6)
  • Helgdagar (6)
  • Idrott (6)
  • Mobiltelefoni (6)
  • Shopping (6)
  • Traditioner (6)
  • Appar (7)
  • Klimat (7)
  • Media (7)
  • Spel (8)
  • Japan-fakta (9)
  • Japanska favoritkrogar (9)
  • Trender (9)
  • 10 saker (11)
  • Ekonomi (11)
  • Tokyo (11)
  • Väder (11)
  • Kommunikationer (12)
  • Unika Japan (13)
  • Historia (14)
  • Skoj (15)
  • Hotell (16)
  • Pryl-Japan (18)
  • Japanska Designklassiker (19)
  • Sport (20)
  • Språk (20)
  • Tåg (20)
  • Japanbloggen (21)
  • Naturkatastrofer (24)
  • Evenemang (28)
  • Flyg (32)
  • Kultur (33)
  • Prylar (34)
  • Hälsa (35)
  • Reklam (37)
  • Motor (39)
  • Politik (43)
  • Covid-19 (46)
  • Video (59)
  • Tips (61)
  • Popkultur (68)
  • Kvinnor och män (83)
  • Design (114)
  • Teknik (118)
  • Mat och Dryck (120)
  • Diverse (132)
  • Affärer - Industri (167)
  • Samhälle (216)
  • Resor (302)
Currency Converter

 

Senaste inläggen

Bloggen
Japanska tekniska genombrott: 1000 gånger mer ström och 4 miljoner gånger snabbare internet
about 2 days ago
Nya besöksrekord i Japan
about 4 days ago
Gulliga maskotar över hela Japan
about 2 weeks ago
Arbetskraftsbrist i Japan
about a month ago
Honda satsar på återanvändbara raketer
about a month ago
Rekordförsäljning av nya Nintendo Switch 2
about a month ago
Haneda och Narita återigen bland världens bästa flygplatser
about a month ago
Nu möjligt att hitta varma källor i Japan där tatueringar godtas
about a month ago
Stölder i Japan
about a month ago
Sommarfestivaler i Japan är värda ett besök
about a month ago
Osaka - trendigaste destinationen 2025 enligt TripAdvisor
about 3 months ago
OSAKA WORLD EXPO 2025 - årets största japanska evenemang
about 3 months ago
Ny Shinkansen med brittisk inredning
about 3 months ago
Hanami-säsongen är nu i full sving i stora delar av Japan
about 3 months ago
Nytt rekord: 651 miljoner hotellnätter i Japan 2024!
about 4 months ago
Aprilväder i början av mars
about 4 months ago
Japanska egenheter #4: Bilparkering
about 4 months ago
Japanska egenheter #3: (Nästan) inget snattande
about 4 months ago
Japanska egenheter #2 : Cyklar
about 5 months ago
Japanska egenheter #1: I Japan kan siffror bli ord
about 5 months ago
  • Affärer - Industri
  • Covid-19
  • Design
  • Diverse
  • Evenemang
  • Flyg
  • Hälsa
  • Japanbloggen
  • Kultur
  • Kvinnor och män
  • Mat och Dryck
  • Motor
  • Naturkatastrofer
  • Politik
  • Popkultur
  • Prylar
  • Reklam
  • Resor
  • Samhälle
  • Sport
  • Teknik
  • Tips
  • Video

twitter
linkedin
pinterest
facebook-unauth

Copyright, if not otherwise indicated, KOYA Co., Ltd. Powered by Squarespace 7.