JAPANBLOGGEN

View Original

Japanska flygbolag ynglar av sig

Air Japan blir det senaste i en lång rad av japanska LCC-bolag.

Foto: Air Japan

Japan kommer att få ett nytt flygbolag av LCC-modell (low-cost carrier). Det heter Air Japan och börjar med att trafikera sträckan Tokyo - Bangkok i februari nästa år. Biljettpriserna kommer att vara så pass låga som knappa 1200 kr enkel väg. Man kommer sedan att undan för undan utöka nätverket, framför allt i östra Asien, säger man i ett pressmeddelande.

Air Japan är dock inget nytt företag i sig. Det har länge varit ett charterflygbolag ägt av ANA - All Nippon Airways - Japans största flygbolag. ANA har sedan länge haft ett annat LCC-bolag vid namn Peach, som man också kan rekommendera.

Det fina med LCC-bolagen i Japan (förutom de två ovan, JetStar, Starflyer, ZipAir och flera andra) är att de inte upplevs som billiga. Bra komfort i nya, extremt välstädade flygplan och även om det kan kosta extra att checka in lite bagage eller att få sig en matbit på planet, så är den totala upplevelsen alltid "japansk servicenivå".

Apropå matbit: här nedan ser ni de bentolådor man kan köpa på ett Air Japan-plan för knappt 120 kronor inklusive en flaska vatten!

Vackrare flygplansmat är nog svår att hitta!

Foto Air Japan

Efter den långa pandemin (i Japan extra lång) så är det gott att se att flygtrafiken kommit igång igen. Man kommer med allra största sannolikhet att komma upp i samma nivåer som före pandemin här under 2023. Att avdelningen för utlandstrafik på Terminal 2 på Haneda, Japans största flygplats, har öppnat igen efter att ha varit stängd under pandemin är också en god nyhet. Flera regionala flygplatser satsar också stort för att bli riktiga internationella flygplatser, något som regeringen verkar för då koncentrationen av turister till i princip enbart Tokyo och Kyoto är ett problem man vill lösa genom att locka turisterna till de många andra trevliga regionerna.