JAPANBLOGGEN

View Original

Japan Airlines tror på nästan normal flygtrafik under mars-april 2022

Igår, den 10:e december, höll JAL - Japan Airlines - Japans näst största flygbolag, en presskonferens där man talade om det allmänna läget för bolaget och för flyget i Japan generellt. Glädjande nog kunde bolagets VD Yuji Akasaka berätta att man nu i november hade återfått svarta siffror då inrikestrafiken piggnat till ordentligt sedan reglerna för inhemskt resande lättats upp. Vad gäller utlandslinjerna så menade han att man nu, på grund av den nya omicron-varianten av covid-19-viruset, tror att det är först i februari som trafiken kan återupptas i någon större utsträckning. Han sade sig vara hoppfull om en återgång till mer eller mindre normal trafik i mars-april.

Yuji Akasaka, Japan Airlines VD

Det är ju fortfarande osäkert vad som eventuellt händer med nya varianter och nya spikar i smittofrekvensen, men så länge man kan hålla farten uppe på vaccinationerna (och fler människor inser vitsen med att vaccinera sig, för både sin egen och andras skull), så är jag nu ganska hoppfull om att vi kan börja leva relativt normala liv igen under första halvåret 2022.

Vi har på Japan Gourmet Guide börjat få in preliminärbokningar för dagar och kvällar från februari och framåt. Under pandemin har vi fått många förfrågningar om möjligheter till resande, så vi tror på ett uppdämt behov. Ni är välkomna att preliminärboka för att sedan boka om eller av om det fortfarande inte är grönt ljus vid det tillfället.