JAPANBLOGGEN

View Original

Häftig eller bara onödig?

Detta får väl föras in under kategorin "steampunk", dvs den "konstform" som handlar om att rita och bygga saker med modern funktionalitet men med en estetik som för tanken till - i mitt fall - Jules Vernes science-fiction-romaner som man läste på mellanstadiet. Tesla Watch är ett passande namn, kanske.

Med tanke på att den kostar ganska ringa 60 dollar på Think Geek, så tvivlar jag på att konstruktionen är speciellt intressant egentligen. "Vacuumrören" är t ex bara tomma glas med lite monterad LED-belysning. Och man ska nog vara bra nördig (och ung och inte speciellt framgångsrik hos det kvinnliga könet) för att man ska bära det här ganska så stora skrotet på handleden.

Om man vill ha en klocka med antik feeling men som verkligen var innovativ, så varför inte en Jaeger-LeCoultre Reverso. Ser i princip fortfarande ut som när den började säljas 1931. Dock något dyrare än ovanstående Tesla Watch (ca 100 gånger, närmare bestämt).

Jaeger LeCoultre Reverso. Förmodligen den första "sportklockan" med unikt vändbar boett för att skydda glaset när man höll på med någon sportigare aktivitet.