JAPANBLOGGEN

View Original

Övernatta i en fraktcontainer - en något ovanlig japansk hotellösning

45 fraktcontainrar bildar ett “hotell” nere i Chiba, ca en timme från Tokyo.

I staden Noda nere i grannprefekturen Chiba, ca en timme från Tokyo Station med tåget, kan man hitta detta unika "hotell". Det känns kanske mer som en "stugby" då varje rum har byggts upp inne i en egen fraktcontainer!

Det är inte övermåttan rymligt, så klart, men det är snyggt och fräscht och rummet har till och med en massagestol att njuta av innan man går och lägger sig efter det obligatoriska varma badet.

Ett rum för natten kostar ca svenska femhundringen. Då ingår en lättare frukost (antingen spagetti eller pilaff) med kaffe eller te. Den basenkla servicen fortsätter här med fullständig självservering. Överhuvudtaget ser man ingen personal alls i nedanstående video. Lite ojapanskt, men även japanen har blivit allt mer van vid att tjänsterna har blivit enklare och mer opersonliga än vad som var brukligt förr med idel bugande damer. Inte så att sådant har försvunnit; när man går in på ett våra större lokala snabbköp vid öppningstid på morgonen, så står hela personalen och bugar och hälsar alla kunder välkomna med hög röst, det är bara det att de mer opersonliga ställena har ökat i antal. Inte minst på grund av pandemin då man velat undvika både fysisk och social kontakt på många håll. En trend som förmodligen kommer att hålla i sig med tanke på att det även blir lägre kostnader för näringsidkaren.

Länk till videon.