JAPANBLOGGEN

View Original

Japan vill satsa på att locka förmögna turister

En “maneki-neko”, dvs en “katt som bjuder in”, en väldigt vanlig syn vid ingången till restauranger och värdshus i Japan.

Foto: Miguel-á-Padriñán via Pexels

Japans statliga turistbyrå säger att man vill välja ut tio olika platser i landet där man har för avsikt att utveckla turistindustrin med det specifika målet att locka till sig förmögna besökare från utlandet.

Under 2019, året före pandemins intåg, hade Japan drygt 31 miljoner utländska turister på besök. Av dessa var det ca 287,000 personer som spenderade öven en miljon yen vardera under vistelsen (ca 75,000 kr idag), dvs sammanlagt drygt 21 miljarder kronor, så självklart är man mån om att satsa en del krut på att återfå den inkomstströmmen.

Myndigheten kommer att skicka ut experter med en påse pengar i handen för att hjälpa olika regioner att bygga upp ett paket med lämpliga attraktioner med sikte på målgruppen ifråga. Självklart kommer man att välja platser som redan sedan tidigare har uppmärksammats internationellt för kulturellt viktiga sevärdheter och vackra scenerier.

Om man inte har en sådan diger reskassa, så är nog de flesta som följt den här bloggen (och vår systerblogg på Japan Gourmet Guide) övertygade om att man kan en väldigt trevlig tid i landet för betydligt lägre summor.