JAPANBLOGGEN

View Original

Seminarier från Japan på nätet

Det var ett tag sedan vi kunde hålla föreläsningar inför en fysiskt närvarande publik. Rekordet är 1000 personer i salen, vilket inte är någon direkt fördel.

Vi har hållit föreläsningar under många år, både i Japan, Sverige och Sydkorea. I Japan och Sydkorea har det mest handlat om skandinavisk design och i Sverige har det mest handlat om japansk historia och kultur och hur detta har format dagens japanska samhälle och landets affärskultur, allmänna seder och bruk.

Sedan pandemin slog till så har alla våra föreläsningar blivit internetbaserade; inte speciellt roligt, då jag tycker om att ha en mera direkt kontakt med publiken, men givetvis förståeligt och nödvändigt innan vi kan återkomma till något som liknar ett normalt liv igen.

Om du sitter på ett företag eller en institution som har eller planerar att ha japanska relationer, så talar vi gärna om sådant som kan vara viktigt att ha i åtanke i kontakter med japanska företag, organisationer och individer. Vi har färdigförpackade föreläsningar men vi kan också skräddarsy något som passar just era behov. Och vi kan tala antingen svenska eller engelska.

Välkommen att höra av er!