JAPANBLOGGEN

View Original

Tokyo seglar upp som favoritresmål i Asien för svenskarna

Hong Kong har förlorat turister pga de stora demonstrationerna under sommaren. Många andra asiatiska har istället ökat; mest har dock Tokyo ökat som fått nästan 88% fler svenska turister.

Foto: Florian Wehde och Louis Martinez, båda via Unsplash

Den svenska resebyrån Ticket meddelar i ett pressmeddelande att antalet svenska resenärer till Hong Kong gjort en snabbdykning, givetvis orsakat av de pågående rekordstora demonstrationerna. Resebokningarna har minskat med drygt 25% sedan oroligheterna började i juni, enligt företaget.

PR- och kommunikationsansvariga Katarina Daniels säger att "Hong Kong är en fantastisk stad att besöka och ett av mina personliga favoritresmål, men upplever just nu en hel del oroligheter, vilket påverkar intresset för att boka en semesterresa till staden."

Hon berättar att många andra städer i Asien istället fått ett ökat antal resenärer. Kuala Lumpur har ökat med 29%, Singapore har ökat med 6% och Taipei och Peking ökar också. Den största vinnaren i Kina är Shanghai som ökar med drygt 40%.

Den stora vinnaren är dock Tokyo som ökat med nästan 88%, som enligt Tickets Sifoundersökning är "ett av svenska resenärers främsta drömresmål". "Även flera andra japanska städer – exempelvis Osaka – upplever också ett ökat intresse från svenska resenärer."

För alla hitresande som är sugna på några spännande och delikata upplevelser i Tokyos krogvärld, så vill vi berätta att vi reviderat vårt prisupplägg på Japan Gourmet Guide. Det är nu billigare för de fåtaliga och något dyrare för de många; detta för att det känns mest rättvist så och för att det också reflekterar vår arbetsinsats. Kolla in!