JAPANBLOGGEN

View Original

Gratis öl till förvånade mottagare i Toyama

Gratis öl från anonym givare... Brott eller välsignelse?

Uppe i Toyama City, nordväst om Tokyo, har något underligt inträffat de sista dagarna. Möjligen är det någon vänlig själ som tycker synd om alla som lider av den ihärdiga sommarhettan, men de flesta tycker att det är lite otäckt och har rapporterat det hela till polisen. 

Vad som har hänt är att ölbackar med oöppnad flasköl har levererats till folks ytterdörrar, totalt 40 backar till 40 olika hem under fyra dagar, på ett mycket diskret sätt så att även om bostadsägaren varit hemma så har man inte märkt något. Ingen lapp med något meddelande, bara oöppnade ölflaskor. Man beräknar att det hela kostat drygt 20,000 kronor om det är en privatperson som köpt ölen på en vanlig öl-, vin- och spritbutik.

Polisen har konfiskerat all öl och man undrar i sitt stilla sinne vad brottsrubriceringen kan vara? Störande av allmän ordning? Förargelseväckande beteende? Överdriven givmildhet?

Och vad händer med ölen? Känner jag den japanska polisen rätt, så finns det nog en förordning som gör att de häller ut den i vasken.