JAPANBLOGGEN

View Original

Åka båt runt Japan - nu ett lågprisalternativ för hitresta turister

Om man gillar havsutsikt kan en rundresa i Japan med färjor vara ett prisvärt alternativ.

Foto: Public Domain

När man funderar på att resa runt i Japan, är nog snabbtåget Shinkansen det första man tänker på. Om man tänker åka längre sträckor, säg 50-60 mil eller längre, så blir istället det väl utbyggda inrikesflyget attraktivt, inte minst för att det nu finns ett antal lågprisflygbolag som trafikerar de största inrikesdestinationerna.

Ett tredje och mera förbisett sätt är att ta båten. Japan är ju som bekant ett örike, och det finns ett stort antal hamnstäder som färjor flitigt trafikerar. 

Foto: Shin Nihonkai Ferry Co., Ltd

Japan Long Course Ferry Service Association har sedan en tid ett specialerbjudande endast för utländska resenärer, där man kan åka upp till sex resor under en 21-dagarsperiod på några av förbundets 14 färjerutter för ringa 21,000 yen, ca 1,700 kr i dagsläget. Det är alltså bara ungefär en tredjedel av vad ett Japan Rail Pass kostar för samma tidsperiod.

Erbjudandet gäller hela året med tre undantag: Golden Week (första veckan i maj), o-bon-perioden i mitten av augusti och veckan kring nyårshelgen, dvs de tre veckor då de flesta japaner har ledigt.

Det låga priset innebär att man sover i något som liknar kapselhotell, men det går att uppgradera till helt privata rum. Barn under sex år åker gratis.

Du kan läsa mera här på engelska.