JAPANBLOGGEN

View Original

Gratis wi-fi på McDonalds i Japan

McDonalds erbjuder gratis wi-fi på ca hälften av sina krogar i Japan med början i juni.

Foto: GNU license

Det är ju förbaskat dyrt att skicka och ta emot data med mobilen i utlandet. Roaming-avgifterna är nästan utan undantag gräsligt höga, och det är därför som det ofta känns angeläget att förvissa sig om att man har tillgång till wi-fi ute på stan. Gärna gratis och utan bökiga inloggningsprocedurer.

Starbucks är stora i Japan (över 1000 butiker) och växer fortfarande. Priserna är relativt höga men man får å andra sidan tillgång till deras trådlösa internet. McDonalds, störst på snabbmat i landet, har än så länge bara erbjudit internet till kunder som velat spela nätspel på sina Nintendo, men nu har man äntligen insett att gratis wi-fi är en tjänst som folk verkligen efterfrågar och något som lockar in kunder även när det inte är lunch eller middagstid.

Från den 20:e juni kommer tjänsten att börja byggas ut och man uppskattar att det hela ska ha spridit sig till 1500 restauranger över hela landet före slutet av juli. Med andra ord så kommer du att kunna göra dina göromål på nätet nästan var som helst i Japan för knappt åtta kronor (priset för en kopp kaffe).

Många McDonalds i Japan har dessutom fräschats upp med modernare inredning och på vissa platser har man numera också en speciell McCafé-meny med godare kaffe och större variation än på "vanliga" McDonalds.