JAPANBLOGGEN

View Original

1:a april i Japan: Audi lanserar bil med inbyggd riskokare och Volvo utvecklar en krockkudde för gående!

Schysst att kunna äta nykokt ris under färden. Foto: Audi Japan

1:a april är ju årets stora skämtaredag, inte minst i media, och det funkar så även här i Japan. Här har man även aprilskämt i varureklamen på senare år. Audi och Volvo stod för två av de roligaste.

Audi släppte nyheten om sin nya Audi 5.5, världens första bil med inbyggd riskokare som standard. Den har elektronisk styrning av riskokningen via en pekskärm inbyggd i framsätets ryggstöd och den har dessutom sätesklädsel i form av de vävda strådukar som normalt pryder de japanska golvens tatami-mattor. Modellbeteckningen är ett japanskt ordskämt, då 5 blir go och "en halv" blir han; tillsammans blir det alltså gohan, dvs kokt ris på japanska.

Volvo producerade en reklamfilm enkom för 1:a april i Japan. Det handlar om ett aktuellt fenomen där två unga damer promenerar samtidigt som de är koncentrerade på sina mobiltelefoner. Det slutar med att de kolliderar, varvid ena kvinnans behå reagerar genom att släppa ut en krockkudde med en stor Volvo-logga på. Slutvinjetten säger "Låt oss sluta upp med att gå och använda telefonen samtidigt". 

Volvo har tyvärr tagit bort videon från YouTube.. Sorry!