JAPANBLOGGEN

View Original

Pryl-Japan slår nytt rekord i onödighet

När japanen blir trött på jobbet efter att knappt ha sovit något natten innan, så kanske den här kycklingklubbekudden kan komma väl till pass.

Foto: KFC Japan

När våra döttrar skulle flytta till Sverige för andra halvan av sin utbildning för åtta år sedan, var de ganska avogt inställda till hela grejen. Pappa fick minsann höra att "Tokyo är faktiskt världens coolaste stad, speciellt om man är tonåring" och, inte minst viktigt, "i Sverige finns det ju inget man vill köpa!"

Och visst hade de väl rätt på sitt sätt. I jämförelse med Sverige så flödar faktiskt Japan formligen över av prylar; en hel del snygga och formfulländade saker, men också prylar där man verkligen undrar om tillverkaren eller marknadsföraren inte borde ha tagit ett större ansvar ur ett miljöperspektiv. Sopberget är inte litet i Japan, och det späds hela tiden på med billiga eller helt kostnadsfria prylar som trycks ut i marknadsföringssyfte. 

Varför inte göra mobilen mindre mobil med detta gigantiska kycklingklubbefodral? Colonel Sanders vrider sig av skratt i sin grav.

Foto: KFC Japan

Kentucky Fried Chicken är stora i Japan. Att sälja friterad kyckling i ett land som är mästare på att fritera kyckling redan sedan tidigare är ju ett vågstycke kan man tycka, men det funkar väldigt bra; faktum är att man har hela 1200 restauranger i Japan. I september infaller grundaren Colonel Sanders födelsedag och det brukar man fira med diverse jippon. I höstas hade man en kampanj där man kunde vinna grejerna ni ser här, m fl attiraljer. Allt möjligt som kan gjutas i plast eller sys i tyg och fås att likna en friterad kycklingklubba. Kul, men hur länge?