JAPANBLOGGEN

View Original

Flottyrmunk + hamburgare + korv i samma paket?!?!?

Japanbloggen har INTE testat denna kombination av flottyrmunk, hamburgare och choriso-korv.

Den japanska hamburgerkedjan MOS Burger (som ligger ett bra snäpp över McDonalds i smak och kvalitet, om man frågar Japanbloggen) har lierat sig med flottyrmunkskedjan Mr Donut i den sorts spektakel som man ser ganska ofta i det här landet. Det handlar om att skapa en produkt som är så annorlunda och uppseendeväckande att den effektivt nitar fast varumärket i hjärnan på folk en lång tid framöver. Brusnivån i den kommersiella världen i Japan är nämligen så hög att det krävs lite kraftigare doningar för att bli sedd och hörd.

Skapelsen kallas MOS French Cruller. Det är en spiralformad flottyrmunk som skurits mitt itu och placerats på båda sidor om en kombination av hamburgare och choriso-korv. 

MOS är inte nya på detta med att vara nyskapande inom fast food. Man skapade rubriker för över ett decennium sedan när man introducerade "risburgare", hamburgare med ris istället för bröd runt burgaren.

Munkburgaren måste givetvis ha en schysst reklamrulle, och man har här tagit hjälp av en viss Matsuko Deluxe (artistnamn). Matsuko är för närvarande den på TV vanligast förekommande transvestiten, och hen (för ovanlighetens skull passar det med hen) har dessutom skapat en alldeles egen klassifikation i underhållningsbranschen, nämligen den för extremt överviktiga transvestiter, där hen är alldeles ensam för närvarande. Det är lite "meta" över rullen, då hen tycker att "french cruller" väl är Mr Donut-produkt, så vad gör den på MOS Burger? Matsuko har nämligen sedan en tid varit Mr Donuts reklamansikte på TV.

Har har ni först den nya rullen från MOS och sedan en Mr Donuts-film med samma Matsuko Deluxe. Lite kul att en kedja som säljer fettbildande käk använder sig av en rejält överviktig person i reklamen. Only in Japan?