JAPANBLOGGEN

View Original

Komplett karta över Tokyos spårbundna trafiknät

Vi pratade tidigare om den relativa avsaknaden av kompletta kartor över Tokyos spårbundna trafik. Det är väl ganska naturligt att det förhåller sig så, då antalet linjer och stationer är så stort att en fysisk karta av nödtvång blir både stor och svåröverskådlig.

Nu har vi upptäckt (via Sploid) en karta som verkar täcka hela Tokyo-områdets spårbundna nät på en och samma karta. Den är ritad av en koreansk designbyrå vid namn Zeroperzero. 

Kartan innehåller också ett antal sightseeing-platser som är värda att besöka, så den gör faktiskt dubbel nytta. Kartan har nog krävt en hel del jobb, då den inte bara verkar vara komplett, utan också erbjuder den vackraste och mest symmetriska vyn över tåg- och t-banenäten i stan vi har sett. Det är dock samtidigt på plats med en varning, då systemet inte alls är lika perfekt symmetriskt i verkligheten; det är viktigt att se kartan som enbart en linjesträckningsguide!

Enligt upphovsmännen innefattar kartan fler än 1500 stationer på fler än 100 linjer täckande inte enbart Tokyo utan även närliggande områden som Yokohama, Kawasaki, Chiba och Saitama.

Du kan köpa den här för 20 US Dollar.