JAPANBLOGGEN

View Original

Mera flyg mellan Thailand och Japan

Thai Airways Airbus 380 på väg mot Tokyo. Resandet mellan Thailand och Japan växer så det knakar och det kommer nu fler och billigare flyg.

Under sommaren avskaffade Japan visumtvånget för thailändska resenärer till landet, och det har verkligen fått effekt. Kärrorna är knökfulla mellan Bangkok och Tokyo, vilket har fått flera flygbolag att planera för att introducera eller utöka rutter mellan länderna.

Thai Airways flyger redan mest mellan länderna med dagliga flyg mellan Bangkok och Fukuoka, Osaka, Nagoya, Tokyo (Haneda och Narita) samt Sapporo, och man tittar nu på att även börja flyga på Hiroshima och Sendai. Sprillans nya bolaget Asia Atlantic Airlines, ett samarbete mellan en japansk resebyrå och en thailändsk hotellkedja, kommer att till en början flyga enbart mellan Thailand och Japan, för att sedan utöka till Sydkorea och Kina. Air Asia, med bas i Malaysia, har idag inga direktflyg mellan Japan och Thailand (man måste byta i Kuala Lumpur), men det är på väg, enligt bolaget.

Inte undra på det stora intresset; antalet resenärer från Thailand till Japan var 261,000 förra året och antalet ökade med 50% mellan 2009 och 2012, en kurva som nu accelererar tack vare avskaffandet av visumtvånget. Åt andra hållet är det också full sprutt; 1,37 miljoner resenärer 2012, och 2013 har börjat bra med en ökning år från år med 17,35%.

Då Thailand ju hittat en plats i väldigt många svenskars hjärtan, är detta enbart goda nyheter. Det kommer att bli både lättare och billigare att flyga mellan Thailand och Japan, vilket ju kan utnyttjas både av dig som är bosatt i Thailand och du som är där på semester eller jobb. Flygtiden är ungefär sex timmar och tidsskillnaden är bara två timmar, så man behöver inte spendera tid med att känna sig trött och ofräsch under några dagar i Japan. Flyger man med Thai Airways till Tokyo, så får man ofta åka med deras nya Airbus 380, väldigt rymligt. snyggt och trevligt.