JAPANBLOGGEN

View Original

Camera - Action!

Sätt fast kameran någonstans på din kropp och smäll ihop en "action video" när du vill.

Tack vare YouTube, Vimeo och andra tjänster på nätet där man kan impa på kompisarna (eller hela världen) med sina videoalster, har marknaden för innovativa kameralösningar ökat dramatiskt. Det finns nu ett antal sk "Action Cameras", dvs videokameror som är relativt små och enkla att fästa på armar, hjälmar eller lite var som helst. 

Här en ny sådan från Sony, som som alltid begåvar sina produkter med sexiga namn. HDR-AS30V kommer med ett vattentätt fodral och kan kopplas till en fjärrkontroll med videomonitor på din handled. Verkar himla bra för dig som vill filma när du åker skidor, dyker eller vad det månde vara du vill göra utan att samtidigt hålla i en kamera. Kameran släpps i oktober och i kombination med fjärrkontrollen i december i Japan. Den förra för 30,000 yen och den andra för 40,000 yen.

Det är inte meningen att vi ska vara totalt Sony-centrerade här på Japanbloggen, även om jag skrivit en del om nya Sony-produkter på den senaste tiden.. De verkar bara ha fått tillbaka lite av den forna uppfinnarglöden, vill jag tycka. Bör uppmuntras. Skriver givetvis mycket gärna om andra företags produkter när jag hittar något jag tänder på!

Mer att läsa exempelvis här.