JAPANBLOGGEN

View Original

Park Hyatt Tokyo - lite lyx är aldrig fel

Park Hyatt Tokyo är ett väldigt vackert och trevligt hotell med god service och god mat. Här är New York Bar som gjordes mycket känd via filmen Lost in Translation.

För dig som vill unna dig något extra när du besöker Tokyo, vill jag rekommendera Park Hyatt Tokyo. Hotellet blev extra känt då nästan hela filmen Lost in Translation spelades in just där 2003. 

Hotellet upptar de 14 högsta våningarna i skyskrapan Shinjuku Park Tower och två av hotellets attraktioner är just läget och höjden. Man har en fantastisk vy över Tokyo och om vädret tillåter också över Mount Fuji. Man har nära till Shinjuku, ett av Tokyos största centrum, med en uppsjö av krogar och barer i alla prislägen.

Som det anstår ett lyxhotell, så är alla detaljer mycket välgjorda och folket bakom inredningen har gjort ett genomgående högklassigt och vackert arbete.  Stilrent och absolut inte vräkigt men med många intressanta detaljer. 

Rummen är med Tokyo-mått ganska stora. De kostar från ca 3,500 SEK per natt och upp till drygt det dubbla, men då får man å andra sidan en svit.  Rummen har dubbla TV-apparater; en stor i rummet och en mindre i badrummet. Det finns dubbla telefonlinjer så att både du och din partner kan ringa samtidigt. 24-timmars room service, så klart. Andra självklarheter är fullt utrustat gym, simbassäng, bubbelpool och massage. En ovanlig gest är att hotellet tillhandahåller mobiltelefoner till alla gäster. De kan t o m se till att den väntar på er när ni landar på Narita eller Haneda.

Enkla och stilrena rum med hög komfortfaktor.

Men det går att avnjuta hotellets kvalitet och servicenivå även utan att sova över där. Man har åtta krogar av mycket hög klass. Vill man äta japanskt, föreslår jag Kozue, med luncher från ca 150 och uppåt och middagar med menyer från ca 1000 till 1500 SEK, drickat exkluderat. Förutom klassiker som sashimi och tempura, serveras även den giftiga blåsfisken fugu!

New York Bar, den bar där Bill Murray och Scarlett Johansson tillbringar en stor del av tiden i Lost in Translation, hittar man på 52:a våningen. En fantastisk utsikt via stora panoramafönster och mycket välgjorda drinkar. Att notera är att man får betala en avgift (ca 150 SEK) för den levande musiken efter kl 20 (19 på söndagar)  och att man inte kommer in med "strandkläder" eller alltför vanvårdad utstyrsel. 

En mycket trevlig söndagsbrunch kan avnjutas på New York Grill. Gillar du fina efterrätter, så är enbart dessertbuffén värd femhundringen det kostar. 

Ett tips ni kommer att tacka Japanbloggen för är den söndagsbrunch som serveras i New York Grill (ligger i anslutning till baren). Den kostar en knapp femhundring per person, men då ingår ett glas champagne och en fantastisk förrättsbuffé med idel godsaker och till detta också en mycket syndig dessertbuffé.  Däremellan en varmrätt. man väljer från en meny. Värt mycket mer än slanten man betalar! Det finns mycket fint nötkött av "Kobe"-kvalitet på varmrättsmenyn, men det kostar lite extra..

Hotellet är en upplevelse med både estetik och kvalitet och jag rekommenderar verkligen ett besök. Om inte annat, så kanske för att smaka en proffsigt blandad drink i baren och njuta av den fantastiska utsikten över Shinjuku en kväll.