JAPANBLOGGEN

View Original

Pryl-Japan #1 - Massagehjälm för slitna japaner

Thankos VD, Sanko-san, är en pigg herre tack vare sin massagehjälm.

Alla som fått en riktigt fin huvudmassage vet hur skönt och avslappnande det är. Här har vi produkten för dig som vill uppleva detta men som saknar någon som kan göra jobbet åt dig: huvudmassagehjälmen.

Produkten kommer från en firma vid namn Thanko. Det uttalas Sankåå på japanska vilket också är VDns efternamn - Sanko, bergsljus. Här ovan är det VDn själv som glatt poserar med hjälmen som han säger att han själv använder för att kunna slappna av och generera nya produktidéer.

Ser lite plastig ut, men den kan nog funka.

Det funkar som så att hjälmen innehåller ett flertal vibrerande små armar som masserar delar av huvudet. Strömmen kommer antingen från batterier eller från datorn via en USB-kabel. Jag har inte testat det hela, men då japaner historiskt sett varit duktiga på massage, så skulle jag inte förvånas om det hela funkar bra.

Hjälmen kallas Buru-buru Helmet, där buru-buru är ett ord som beskriver svaga vibrationer, som t ex vibratorn i en mobiltelefon. Den kostar ungefär 250 SEK. Thanko har en engelsk e-shop, men jag kan inte hitta just den här hjälmen där.

Thankos engelskspråkiga e-shop hittar du här. Och här har du mera information om hjälmen med bilder (på japanska).