JAPANBLOGGEN

View Original

Hitta lite frid uppe i de japanska bergen

Kansuiro ligger vackert inbäddad i bergsgrönskan i Hakone, bara ca kilometern från tågstationen Hakone Yumoto.

Säga vad man vill om stora städer som Tokyo, Osaka, Nagoya, Fukuoka eller Sapporo - de är hur fina och trevliga som helst, men ibland kan det bli för mycket av det goda. Då och då måste batterierna laddas upp, och då finns det inte mycket som är bättre än en natt eller två på ett med varma bad utrustat klassiskt japanskt värdshus med skön natur runt knuten.

Vi var alltså ett gäng på 15 herrar som drog ned till Hakone över en natt. Det ligger bara dryga 90 minuter från centrala Tokyo med tåget men är verkligen naturskönt där det ligger inklämt mellan branta berg i Kanagawa läns sydvästra hörn. Det åts, dracks, pratades och framför allt badades under det knappa dygn vi tillbringade på orten. Vi hann också med att bestiga traktens högsta berg via sick-sackande bergsjärnväg, brant klättrande rälsbuss samt linbana. Det sista vi gjorde andra dagen var att besöka ett av världens finaste muséer för skulptur, Hakone Open Air Museum (choukoku no mori på japanska, "skulpturskogen"), där man kan se framför allt modern skulptur av både japanska och internationella namn.

Här har ni ett litet bildspel med lite detaljbilder från värdshuset och några foton från det fina utomhusmuséet. Klicka på första bilden så kan du sedan bläddra igenom bilderna i större format.

Ett stort tack till Göran och alla grabbarna i Opalen; det var ett sant nöje och ett privilegium att få tillfälle att träffas och umgås!