JAPANBLOGGEN

View Original

Cosplay - senaste exportundret från Japan

Signaturen Yuegene Fay är en ung kille som är en baddare på att sy kläder och sedan plåta dem på intressanta och snygga sätt. Här en dam som kallar sig Yuna som föreställer figuren Bayonetta.

Jag skrev om fenomenet cosplay härom veckan. Det föll många på läppen och därför gläder det mig att en viss ung, thailändsk man som går under pseudonymen Yuegene Fay gett mig tillstånd att lägga upp några av hans bilder. Han är en mycket duktig kostymmakare och tillika kompetent fotograf, som ni ser här på sidan. Jag kan slå vad om att den här unge mannen blir något stort någonstans inom någon form av kreativ media.

Jag kan tillägga att jag tycker att Thailand faktiskt imponerar på den kreativa sidan på sistone; det finns en hel del stora talanger som egentligen bara saknar en ordentlig marknad att jobba i. Men med den nivellering som sker nu i och med alla sajter som erbjuder kreativa tjänster via internet, kommer de nog att kunna komma ut i världen. Tyvärr delar dock Thailand Japans problem med egocentriciteten som land vilket t ex medför att man undervärderar betydelsen av språkinlärning.

Och här har vi Yuegene själv.

Här hittar ni mera av och med honom, om ni är intresserade: 

Facebook

Twitter 

DeviantART 

Yuegene har mer än figur på reptertoaren..

Här har ni dessutom en video som visar hur stort cosplay blivit i ett land som Thailand. Det är vår man i Bangkok, Jan Källman, som rapporterar. Ni hittar för övrigt många trevliga videofilmer från Thailand, producerade av Janne och fotografen Dennis Thern, på YouTube. Sök på Bara i Bankan så kommer det en hel radda rullar.