JAPANBLOGGEN

View Original

Varför tänder västerlänningar på japanskor?

Eftersom det här är fotomodeller, så är det ju givetvis inte typiska snittjapanskor... men många är ungefär lika glada och trevliga som de här ser ut att vara.

Jaha, då ska vi alltså vända på kuttingen och titta på varför västerländska män finner japanskor attraktiva och intressanta som motpart i kurtisens strida strömmar. Återigen är det den japanska sajten Madame Riri som rapporterar om sina enkätresultat. 

Jag vill varna för att detta knappast är universellt, och att begreppet "västerlänningar" inbegriper i princip alla kaukasiska män, dvs allt från amerikaner till italienare till finnar. 

1. De är goda lyssnare

Många utlänningar finner japanskor behagliga att umgås med, då de faktiskt ger tid och möjlighet även till killen att uttala sig om saker och ting. Det goda lyssnandet anses också vara en del i en generellt väl uppfostrad personlighet, ofta mycket artig och hänsynsfull. 

2. Storleken

Japanska tjejer är generellt sett mindre på både längden och bredden, vilket verkar vara populärt. Att de också har ett ofta "ungdomligt" sätt (ibland skulle jag vilja säga barnsligt), verkar också gå hem hos många män. 

3. Hyn

Japanska damer lägger i snitt ned 2,500 SEK i månaden på kosmetika och hudvårdsprodukter.. De solar sig dessutom inte i onödan, vilket gör att man kan se damer ända upp mot 60 som har en ungdomligt slät, vit och fin hy. 

Mera japansk schamporeklam

4. Exotism

På samma sätt som de japanska damerna tycker om det faktum att utländska män ser annorlunda och därmed  exotiska ut, så tycker grabbarna att det japanska utseendet ger hela förhållandet en aura av mystik. 

5. Håret

Det raka korpsvarta håret är ett hår som i princip ingen västerlänning kan skryta med. På samma sätt som japanskorna är fascinerade över det blonda och finare håret, så tycker västerlänningar att det är exotiskt med det annorlunda håret. Nu håller dock denna punkt på att bli irrelevant, då det är nästan omöjligt att hitta en japanska idag som inte har färgat och/eller tunnat ut sitt hår för att det ska se mera västerländskt ut.

Och ytterligare en.. gissa om schampo är en stor artikel i Japan!?

6. Stil

Japanska tjejer är i gemen intresserade av modevärldens erbjudanden. Man köper en hel del kläder och är oftast mycket prydligt och snyggt klädda. 

7. "Hon tar mig för den jag är"

Enligt enkäten finns det västerländska män som tycker att många västerländska kvinnor är överdrivet intresserade av utseendet hos en karl. De finner dock att japanskorna ser mera på djupet, och framför allt vill ha en karl som är intelligent och klarar av saker och ting. 

OK - så långt enkätresultatet.. Jag ska nog egentligen inte ha några kommentarer här, då jag alltså inte haft någon erfarenhet av dejtande med något annat än japanska damer sedan 1982. Kan inte jämföra.. Numera ser jag nog faktiskt inte japanskor som "japanskor" längre, utan bara som normala damer.. 

Vi ska också framledes titta på den andra kombinationen, västerländska kvinnor och japanska män! 

Foto: Diverse japanska schampotillverkare. Varsågoda, reklamen är gratis!