JAPANBLOGGEN

View Original

Hur ska en utländsk kvinna attrahera en japansk kille?

Tomoya Nagase är popidol, underhållare och skådis. Typisk japansk kille när det gäller hur han vill tjejer ska vara?  Ingen aning... bara en bild jag tog i tidningshyllan härom dagen.

Oboy, här ska japanska killar, åtminstone utifrån ett svenskt genusperspektiv, få sig en känga igen.. Här har vi återigen en enkät sammanställd av Madame Riri, sajten som skrivs av japaner för japaner men med ett internationellt perspektiv. 

Hur ska en utländsk tjej vara för att attrahera en typisk japansk kille? Ja, det enkla svaret är: blir mera lik en typisk japansk tjej! 

Här har vi några detaljer standardkillen lägger vikt vid:

1. Vacker, välskött hy

Japanska tjejer lägger ned enorma pengar och mycket tid på att sköta om sin hy så att den håller sig ungdomlig en bra bit upp i åren (det finns över 200 hyfsat stora eller väldigt stora kosmetikföretag i landet!) . Att de oftast håller sig till näringsriktig och fettsnål japansk mat med sjögräs och grönt te och aldrig solar hjälper förstås till.

2. Klädsamt blyg

Aggressiva, högljudda kvinnor är inte lika populära som tystlåtna och blyga tjejer. Tar man plats som kvinna, är man inte ansedd vara kawaii, alltså gullig och fin. 

3. Feminint klädd

För många japanska män är en kvinna ingen kvinna om hon inte ser feminin ut. Hår, naglar, klocka, smycken, kläder; allt sådant ska helst ha ett traditionellt kvinnligt stuk. Låga klackar är ingen hit, om man säger så.

4. Smal kropp

Känner den svenska kvinnan sig stressad av alla befintliga dietmetoder, så är japanskan förmodligen än mer stressad, då den japanske killen oftast inte vill bli sedd med en tjej som lagt ut lite grann. 

5. Håll igen med kritiken och bestäm inte så mycket

Tjejer som är "pushy" går inte hem.  

OK. Det här låter säkert som en tidsresa till ett svenskt 20-tal, ungefär, och visst ligger det mycket i det. Könsrollerna i Japan, framför allt som de ses av män, ligger en eller två generationer efter de svenska. Men, lägg märke till att det ovanstående är generella åsikter som absolut inte delas av alla, även om jag vågar drista mig att påstå att de är dominerande bland män, framför allt hos de som är 40 och däröver. I de yngre åldrarna har det redan börjat förändras. Det finns japanska killar som kan se en tjej som inte bara ett slankt, snyggt och klädsamt blygt objekt i tajt klänning, högklackade skor och Prada-väska över axeln. Med andra ord, är du utländsk tjej i Japan och har siktet inställt på en japansk kille, nöj dig inte förrän du hittar en sån grabb. Är killen traditionellt skolad i japansk genuslära, så är han svår att konvertera. Ta ihop det med någon som har någorlunda samma synsätt på era könsroller.