JAPANBLOGGEN

View Original

Kobe-biff, fast i Tokushima

 Awagyu, nötkött från Awa, som Tokushima hette förr i världen, är inte fel om man gillar lite saftigt grillkött.

Jag har en hel del intryck med mig från mina dryga två dygn nere i Tokushima på Shikokus nordspets, men jag har inte tid att få ned så mycket på "pränt" idag.. Bara en kort grej om maten.. Det blev fantastisk kyckling första kvällen och god indisk curry till lunch och grillat kött till middag dagen därpå. Sista dagen blev det grym sushi till lunch och ingen tid för gemensam middag före flyget hem. Det enda jag dock fick på bild var grillköttet andra kvällen, som ni ser här uppe. Det var ett mysigt ställe som sköttes av tre generationer familj som också drev en köttbutik vägg i vägg. Krogen låg undanskymd i ett vanligt bostadsområdet, så det var ingen chans att jag hittat dit själv.

Tokushima är ju en vit fläck på kartan för köttälskare, men jag vill mena på att man kan konkurrera med många av de mer kända köttorterna som Kobe, Matsusaka och Yonezawa. Framför allt om man ser till prisvärdet.

Det bästa var dock kycklingen första kvällen. Grym! Ledsen att det inte blev några bilder; för mycket folk och för mycket snack för att jag skulle komma ihåg att ta upp luren och knäppa förrän käket redan var uppätet.